EKONOMİ Haber Girişi : 09 Nisan 2015 10:13

DAİB'de genel kurul heyecanı

DAİB'de genel  kurul heyecanı
Türkiye genelinde 60 bini aşan ihracatçı, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin ''Olağan Mali Genel Kurul Toplantılarında'' bir araya gelecek.
Türkiye genelinde 60 bini aşan ihracatçı, Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin "Olağan Mali Genel Kurul Toplantılarında" bir araya gelecek. İhracatçılar, Genel Kurullarda 2014 yılının değerlendirmesini yapma ve 2015 yılı ile ilgili fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacak. Türkiye genelinde 60 bini aşan ihracatçı Nisan ayında 60 ihracatçı birliğinin olağan mali genel kurul toplantılarında bir araya gelecek. Bünyesine bağlı 17 il bulunan Doğu Anadolu ihracatçı birliklerinin olağan genel kurul toplantısı, 17 Nisan Cuma günü Doğu Anadolu İhracatçı Birliği toplantı salonunda başlayacak. 
5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri Kanununa göre, ihracatçı birliklerin yönetim kurulların görev süreleri 4 yıla çıkarılmıştı. Son seçim heyecanını 2014 yılı nisan ayında yaşayan ihracatçılar bu yıl nisan ayında Olağan Mali Kurulda bir araya gelecek.
Doğu Anadolu ihracatçılar birliğinin yönetim kurulu başkanı Cemal Şengel, yılda bir kez yapılan olağan genel kurul toplantılarına, birliklerin genel kurul toplantılarına katılma hakkına sahip olan tüm ihracatçıları katılmaya davet etti.
Seçimli olmayan genel kurul toplantısının ilk görüşme tarihi; 17 Nisan 2015 Cuma günü Saat: 15:00. İkinci toplantı ise, 18 Nisan 2015 cumartesi günü saat 10:30'da Genel Sekreterlik binasında, Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek. Üye ihracatçıların sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü ve mesleki dayanışmayı sağlayan birliğin Genel Kurul Toplantısına katılmak için 13 Nisan 2015 pazartesi günü mesai bitimine kadar temsilci bildirim yazısı, ticaret sicil gazetesi, 2013 veya 2014 yılına ait ihracat yapıldığına dair gümrük beyanname fotokopisi ve imza sirkülerini Genel Sekreterliğimize ihracatçıların göndermesi gerektiği belirtildi. 
Etiketler : daib
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.