EKONOMİ Haber Girişi : 08 Eylül 2017 14:57

DAİB gıda sektörü firmaları ile Moskova'da alıcılarla buluşmaya gidiyor

DAİB gıda sektörü firmaları ile Moskova'da alıcılarla buluşmaya gidiyor
Yeni pazar arayışlarını dünyanın birçok ülkesinde sürdüren Gıda sektörü için Rusya, en büyük pazarlardan birisini oluşturuyor.
Ekonomi Bakanlığı'nın URGE Destekleri kapsamında yürütülen ''Bölgede Gıda İhracatının Artırılması Projesi'' proje çerçevesinde Rusya/Moskova'ya gidecek olan DAİB Heyeti 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında WorldFood Moscow Gıda fuarına katılarak başta Rusya olmak üzere fuara katılan farklı ülkelerden iş adamlarıyla bir araya gelerek ticaret hacmini genişletecek. 
Bölge ihracatçı firmalarını alternatif uluslararası pazarlara açmak için hayata geçirdikleri URGE projelerinin başarıyla devam ettiğini belirten Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ''URGE Projelerimiz ile firmalarımızın bireysel olarak farklı pazarlara açılmalarının önündeki engelleri kaldırıyoruz. Üyelerimizi hedef pazardaki ilgili kuruluş ve firmalar ile bir araya getiriyor ve ticari bağlantılar kurmalarına vesile oluyoruz. Bu kapsamda şimdiye kadar çok sayıda firmamız hiç ihracat yapmadıkları ülkelere ürün satmaya başladı.'' İfadesinde bulundu.
''RUSYA HEDEF PAZAR''
Yeni pazar arayışlarını dünyanın birçok ülkesinde sürdüren Gıda sektörü için Rusya, en büyük pazarlardan birisini oluşturuyor.
Dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan, Worldfood Moskova ülkemiz firmalarına büyük avantaj sağladığını belirten Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ''Gıda sektöründeki firmalarımız Rusya'nın Moskova kentinde World Food Moscow Fuarına katılım sağlayacak. Uluslararası katılımcı ve ziyaretçi oranının her yıl yükseldiği etkinlik, küresel gıda endüstrisinin en önemli fuarlarından biri olan bu fuarda birçok yeni ürün ve teknoloji görücüye çıkacak.'' dedi.
Türk ihracatçısı için Rusya'nın her zaman hedef pazar konumunda olduğuna işaret eden Doğu Anadolu İhracatçı Birliği Başkanı Cemal Şengel, "Rusya pazarında yer almak veya mevcut pazar payını artırmak, ürünlerini uluslararası alıcılara etkin bir şekilde tanıtmak, güçlü dağıtım ağlarının temsilcileri ile tanışma ve sağlıklı bağlantılar kurmak, pazarı yerinde görmek yoluyla etkili satış stratejileri belirleyebilmek ve önemli firmaların yöneticileri ve satın almacıları ile doğrudan temasa geçmek üzere bu fuara firmalarımızı davet ediyoruz ve olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz'' dedi.
World Food Moscow fuarına 65 ülke 1433 katılımcı firma yaklaşık 30 bin ziyaretçinin katılımı beklenen ve Dünya ülkeleri açısından Gıda Sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olduğunu söyleyen Şengel, Bölge ekonomisinin temel taşlarından olan gıda sektörüne yeni ihracat imkânları sunmak amacıyla Rus coğrafyasının ülkemiz gıda ihracatı için taşıdığı önemi vurgulayarak Moskova Heyetine katılacak Gıda küme firmalarına World Food Moscow Fuarı'nda başarılar diledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.