ERZURUM Haber Girişi : 11 Mayıs 2014 18:29

Dağdan kopan kayalar TEHLİKE SAÇIYOR

Dağdan kopan kayalar TEHLİKE SAÇIYOR

Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyü sakinlerini yağmurların başlamasıyla taş korkusu sardı. Dağdan kopan kayalar, yürekleri ağza getirdi. 

Dün yağan sağanak yağmur sonrası köyün üst tarafındaki dağdan kopan taş ve kaya parçaları Güllüce (Ezinsor) köyü sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Gece boyunca hop oturup hop kalktıklarını belirten köy sakinlerinden Önder Alkan, "Dün akşamki yağış sonrası dağdan evlerimizin çatılarına, merek ve samanlıklarımıza taş geldi. Geçen yıl Erzurum Afet İşleri’ne dilekçe vermiştik. Gelip inceleme yaptılar ve buradan taş gelmez diye rapor tutup gittiler. Bu yıl da yine dilekçe ile müracaat ettik, gelip inceleyeceklerini söylediler. Şu ana kadar da henüz kimse gelmedi" diyerek, yetkililerden yardım istedi. 

Sabaha kadar uykusuz kaldıklarını aktaran köy sakinlerinden Songül Alkan ise, “Korkudan sabaha kadar dışarıda gezdik. Dağdan gelen taşlar evimizin bahçesine düştü. Ağaçlarımızı kırdı. Sabaha kadar çocuklarımızın başını bekledik. Taş gelir, sel gelir korkusuyla yaşıyoruz. Kimse bizimle ilgilenmiyor” dedi.

Yine köy sakinlerinden Furkan Gür de 8 aylık çocuğu olduğunu belirterek, sabaha kadar çocuğunu kucağında dışarıda gezdirdiğini söyledi. Gür, köydeki ahırının taş gelmesi nedeniyle yıkıldığı ifade ederken, “Şimdi köydeki bir arkadaşımın evinde yaşıyorum. Benim evim taş tehlikesi altında. Ahırım taşlardan dolayı yıkıldı. Artık hayvan bile saklayamıyorum. Özellikle yağmur yağdığında dağdan kopup gelen taş sayısı da artıyor”diye konuştu. 

Köy dışından gelen misafirlerinin dahi taş gelir endişesiyle köyde kalmadıklarını aktaran 97 yaşındaki Gülbahar Gür de, “Yıllardır tehlike altında yaşıyoruz. Evimize, bahçemize taş gelir korkusuyla yaşıyoruz. Kendim yaşlıyım. Taş geldiğinde kaçamıyorum. Yıllardır bu korkuyu yaşıyoruz. Sesimizi kimseler duymuyor” derken, yetkililerden yardım istedi.