SPOR Haber Girişi : 03 Şubat 2014 08:54

DADAŞ KASIRGASI

DADAŞ KASIRGASI

Son altı maçını kazanan Palandöken Belediyespor, Adana Beyzaspor’u da kendi evinde 3-1 mağlup ederek, hem 2’nci sıraya yerleşti hem de Play Off’u büyük ölçüde garantiledi.Türkiye Voleybol Erkekler 2. Ligi B Grubu’nda şampiyonluk mücadelesi veren Palandöken Belediyespor, Adana Beyzaspor’u kendi evinde 3-1 mağlup ederek, seri galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Filenin Dadaşları, Yunusemre’deki Recep Tayyip Erdoğan Kapalı Spor Salonu’nda Play Off yolundaki en ciddi rakiplerinden Adana Beyzaspor’u konuk etti. Ligde oynadığı son 6 maçı kazanarak, ilk iki için de iddialı konuma gelen Filenin Dadaşları, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın da izlediği maça fırtına gibi başladı. 

Dadaşlar Grubu’nun coşkulu tezahüratlarıyla rakibini adeta sürklase eden Mavi Beyazlılar, Mehmet Yeşilyemiş’in enfes pasları, kaptan Hakan Akışık, Emre Toktamış ve Vugar Bayramov’un sayıları, Süleyman Kolişler, Fatih Ulusoy ve Metin’in bloklarıyla rakibini "teslim alan" Filenin Dadaşları, her iki teknik molaya da önde girdiği ilk seti 25-17 kazandı. 

İlk seti rahat kazanan Mavi Beyazlı ekip, ikinci sete ise bunun rehavetiyle başladı. Üst üste gelen Beyzaspor sayıları karşısında şaşkına dönen Palandöken Belediyespor, bir anda 6 sayı geriye düştü. (4-10) 

ZORLANMADAN KAZANDI

Farkın açılmasının ardından toparlanan Filenin Dadaşları, Fatih Ulusoy’un 7 sayılık seri servisiyle 11-10 öne geçti. Bu andan itibaren karşılıklı sayılarla geçen mücadelenin son bölümünde 18-15 ile 3 sayı öne geçen Palandöken Belediyespor, bu üstünlüğünü korumayı başaramadı. Adana ekibinin seri sayılarıyla geriye düşen ev sahibi ekip, tüm çabasına rağmen bu seti 25-22 kaybetti ve skora denge geldi: 1-1

İkinci seti kaybeden Palandöken Belediyespor, üçüncü sette fırtınayı, kasırgaya çevirdi. Muhteşem bir tempo yakalayan Filenin Dadaşları, ilk teknik molaya 8-3, ikinci teknik molaya da 16-10 önde girdi. İkinci teknik mola sonrasında etkili oyununu sürdüren Erzurum ekibi, farkı 12 sayıya çıkarak, seti 25-13 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Mücadelenin dördüncü set ise çekişmeye sahne oldu. Bu seti kazanıp en azından Erzurum deplasmanından bir puan çıkarmayı amaçlayan Beyzaspor’un direnişine, ev sahibi ekibin rakibine puan kaptırmamak için arzulu ve istekli oyunla karşılık verdiği bu sette, zaman zaman Vugar Bayramov damgasını vurdu. Aldığı ve verdiği sayılarla dikkat çeken Bayramov’un son bölümdeki isabetli smaçlarına, Ömer Kolişler de destek verdi ve seti 25-21 kazanan Palandöken Belediyespor, maçı da 3-1 galip bitirdi. Palandöken Belediyespor, bu sonuçla 37 puanla ikinci sıraya yükseldi. 

Cem BAKIRCI-Orkun ÇİZMELİ