SİYASET Haber Girişi : 16 Ağustos 2013 11:35

Cuntacılar şehit ettikleri Müslümanların kanında boğulacaktır

Cuntacılar şehit ettikleri Müslümanların kanında boğulacaktır

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Mısır’daki katliamı lanetledi, darbeye sessiz kalan İslam ülkeleri yöneticilerini de sert bir dille eleştirdi. 

Adeviye Meydanı’ndaki kanlı müdahale sonrası Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, yazılı bir açıklama yaparak, Mısır’da katliamı yapanları lanetledi.
Çalık, “Menfur saldırıda hayatını kaybeden Mısırlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılar da acil şifalar diliyorum. Saadet Partisi olarak, bu kanlı saldırıyı yapan katilleri ve cuntacıları lanetliyoruz. Darbe sonrası gerçekleşen bu katliamlar Mısır halkına ve ülkenin geleceğine büyük bir ihanettir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, cuntacılar şehit ettikleri Müslümanların kanında boğulacaktır”dedi.
Çalık, darbeye darbe diyemeyen başta ABD olmak üzere Batı’yı ve bu süreçte sessiz kalan İslam ülkeleri yöneticilerini eleştirerek, “Mısır’da akan masumların kanında ırkçı Siyonizm’in uşağı ABD ve Batı’nın sorumluluğu kadar, bu süreçte gerekli tavrı ortaya koyamayan İslam ülkelerinin yöneticilerini de büyük payı vardır. Batı’nın desteğiyle akıtılan bu masumların kanı onların da eline bulaşmıştır” diye konuştu.
BUNLAR BATI’NIN KÖLE ŞEFLERİ
Başından beri Mısır’daki darbeye sessiz kalan ve hatta destek veren İslam ülkeleri yönetimlerini ‘Ortaçağ’daki köle şeflerine benzeten Çalık, “Maalesef bizi en çok üzen ve yaralayan ise Mısır’daki katillere karşı sesiz kalan ve hatta çeşitli yollarla onları destekleyen, İslam ülkeleri yöneticileri olmuştur. Ortaçağ’da derebeyleri, kendine hizmet edecek köle şefler tayin ederdi. Katliama sessiz kalan bu İslam ülkeleri yöneticilerinin bu süreçte ortaya koyduğu tavırda efendilerine hizmet etmek için çırpınan Ortaçağ’daki bu köle şeflerini hatırlatmaktadır. Bunlar Batı’nın kuklalarıdır. Efendilerine ne kadar hizmet ederlerse etsinler, bir gün gelecek aynı efendileri, onları da yok edecektir”şeklinde konuştu.
Adeviye meydanında toplanan mısırlıların haklı ve demokratik taleplerine kanla ve kurşunla karşılık veren Darbecilerin sadece tarih önünde değil, insanlığın vicdanı karşısında da hesap veremeyeceğini vurgulayan Çalık, “Kendi vatandaşına kurşun sıkanlar, demokratik yolla alamadıklarını, tankla-silahla almaya çalışanlar, er ya da geç bunun hesabını verecektir. Hesapları hem bu dünya da hem de ahirette çok çetin olacaktır. Akıttıkları masumların kanlarında boğulacaklardır. Bir kez daha hatırlatıyorum, süngü ile iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerinde oturamazsınız” dedi.
BU BÜYÜK BİR OYUNUN PARÇASIDIR
Darbeciler ve onların yerli işbirlikçilerinin, sadece Mısır’ı değil bütün İslam coğrafyasını hedef alan sinsi ve kirli bir oyunun figüranı olduğunu belirten ÇALIK, karanlık güçlerin, cuntacılar eliyle Mısır’ı kanlı bir iç savaşa sürüklemeye çalıştığının altını çizdi. Daha önce Afganistan’da, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de oynanan kanlı oyunun şimdi Mısır’da sahnelendiğine dikkat çeken ÇALIK “Bu oyun Büyük Ortadoğu Projesi’nin oyunudur. Bu oyun islam ülkelerini bölüp parçalamak isteyen ırkçı emperyalizmin oyunudur. Bu oyun İslam ülkelerine daha fazla silah satmak isteyen ve daha fazla Müslüman kanı akıtmak isteyen ırkçı Siyonizm’in oyunudur. Artık oyunu görmeliyiz. Ortadoğu’daki Müslüman ülkeler adım adım parçalanıyor” dedi.
EYLEMLER GİDEREK ARTACAK
Çalık, Saadet Partisi olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mısır halkının yanında yer alacaklarını, İslam dünyasını da harekete geçirmek için üzerlerine düşen sorumluluğu da yerine getirmek için her türlü çabayı ortaya koyacaklarını da dile getirerek, Saadet Partisi teşkilatlarının Mısır halkını desteklemek için Türkiye genelindeki eylemlerini arttırarak devam edeceklerini söyledi. Cuma günü Cuma namazı sonrası Anadolu gençlik derneğinin düzenleyeceği eylemede katılacaklarını bildiren Çalık, Cumartesi günü Konya’da yapılacak olan Miting için Erzurum’dan Otobüs kaldırılacağını ifade etti.
Palandöken Haber Merkezi