POLİTİKA Haber Girişi : 11 Ocak 2011 21:51

Çumranın Şeker Hocası Hakka Yürüdü

Çumranın Şeker Hocası Hakka Yürüdü

1932 yılında Çumra’nın Afşar köyünde dünyaya gelen Şeker Hoca dün Hakkın Rahmetine kavuştu.
Ömrünü Kurana ve Hafızlarına adayan Şeker Hocamız 1950 yılından bu yana  aralıksız İçeri Çumra Kasabasında Din Görevlisi olarak çalıştı.İmam Hatip olarak, Vaiz olarak ve Kuran Kursu Hocası olarak hizmet etti Çumra’ya,,Konya’ya ve Kurana.

Şeker Hocamızın 1950 yılından bu yana okuttuğu öğrenci sayısı elbette ki bilinemez. Ama yetiştirdiği hafız sayısının 700 civarında olduğu biliniyor. Bunu bir sohbetinde kendisi söylemişti.

Şeker Hocamız yalınızca Kuran öğretmekle kalmamış, Cami, Kuran Kursu ve diğer hayırlı hizmetlerinde maddi ve manevi desteğinde de bulunmuş bir büyüğümüzdür. İnsanlar zaman zaman uzak ve yakın yerlerden gelip onun sohbetini dinlerler ve dualarını alıp giderlerdi.

Şeker Hocamız geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Önceki gece rahatsızlığı arttı ve bir ömür boyu uğruna hizmet etmeye çalıştığı rabbine kavuştu. Şeker hocamızın hafızları meşhurdur. Bugün onlar Şeker Hocanın Bülbülleri olarak yurt içinde ve yurt dışında ALLAH’IN kelamını okuyup yaymanın gayreti içindedirler… Allah kendisine sonsuz nur ve rahmet eylesin. Bir ömür elinden düşürmediği Kuran-ı Kerimi kendisine şefaatçi eylesin…

Cenazesine başta Konya İl Müftüsü Şükrü ÖZBUĞDAY olmak üzere Çumra İlçe Müftüsü Nizamettin DOĞAN, yakın ilçe müftüleri, hoca efendinin yetiştirdiği hafızları ile binlerce seveni katıldı. Mehmet ŞEKER Hocamızın cenaze namazını Konya İl Müftüsü Şükrü ÖZBUĞDAY kıldırdı.

Çumra İlçe Müftüsü Nizamettin DOĞAN yaptığı açıklamada Mehmet ŞEKER hocanın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başta ailesi ve öğrencileri olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

Haber:  (Sedat ULUPINARLI)