ASAYİŞ Haber Girişi : 16 Eylül 2013 13:07

Cumhuriyet Savcısı Karar Mütaalasını Verdi

Cumhuriyet Savcısı Karar Mütaalasını Verdi

Cem BAKIRCI (PALANDÖKEN)

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde Türkçe öğretmeni A.K.’ya tecavüz girişiminde bulunarak ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklu sanıkların yargılanmasına 3′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Bu gün yapılan duruşmada tutuklu sanıklar Kadir N.,ile Ümit A. duruşmaya katılmadı.

SAVCI KARAR MÜTAALASINA VERDİ

Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Kadir N. İle Ümit A. Hakkında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım’ın verdiği mütalaanın ardından sanıklar ‘Kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak’ amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı’ suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istemi ile mütalaalısını verdi.

OLAY:

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde evine giderken saldırıya uğradı. Tecavüze karşı direnen A.K., bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralandı. Kanlar içinde bulunan A.K., ambulansla kaldırıldığı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmış, emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube’ye bağlı Cinayet Masası’ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından 4 Mayıs 2011 gecesi şüpheli olarak yakalanan fırın işçisi Kadir N.’den önce DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA testi sonrası Kadir N. ve işsiz olan arkadaşı Ümit A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Mahkeme önümüzdeki hafta içinde verilecek karar duruşması gerekçesiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.