GÜNDEM Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 23:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti! Türkiye yeni sisteme geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti! Türkiye yeni sisteme geçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de mazbatasını alarak yemin etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni için geldiği TBMM’de Durmuş Yılmaz'dan sonra en yaşlı milletvekili olan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü tarafından karşılandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu eşliğinde yürüyerek tören kıtasını selamladı. Şeref merdivenlerinde Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekilleri karşıladı. Erdoğan, Şeref Holü’nde ise vatandaşlar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TBMM Şeref Kapısı önünde geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz karşıladı. AK Parti ve MHP milletvekilleri Erdoğan'ın Genel Kurul salonuna gelişi ile birlikte ayağa kalkarken, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerinin Erdoğan'ın salona girişi ve yemin etmesi sırasında ayağa kalkmadıkları görüldü. Geçici Meclis Başkanı Yılmaz'ın elinden mazbatasını alan Erdoğan, daha sonra yemin etti. Erdoğan'ın Meclisteki yeminiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. 

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ile Esra Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve torunları, yemin törenini Şeref Locası'nda takip etti. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman ile Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, sanatçı Mustafa Ceceli ve televizyon programcısı Müge Anlı katıldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Hamit Arvas, TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç da yemin törenini takip etti.  

Yemin Töreni sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Yemin ettikten sonra Meclis’ten ayrılırken soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şey milletin önünde gayet güzel oluyor. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak” dedi. “Başkanım mı diyeceğiz efendim” sorusu üzerine ise Erdoğan, “Başkanım” yanıtını verdi.(iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.