GÜNDEM Haber Girişi : 30 Aralık 2018 22:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnlerinde bastık ve imha ettik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İnlerinde bastık ve imha ettik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul teşkilat toplantısında yaptığı açıklamada, "Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik. Sözümüzde durduk, teröristleri inlerinde bastık ve imha ettik, imha ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Teşkilat Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve partililer katıldı.

“Sayın Sözen sen İstanbul'da yaşamıyordun herhalde, uzayda mıydın?” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, “Sayın Sözen açıklama yapmış, ilgimi çekti. İnanıyorum ki sizin de ilginizi çekecektir. İstanbul'un benden önceki CHP'li belediye başkanı ve Nurettin Sözen yapılan eleştirilere Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili gerçekten çok dikkat çekici bir değerlendirme yapıyor. Hakikaten üzüldüm. Hem profesör, hem doktor olacaksın böyle bir değerlendirmeye nasıl yaparsın. ‘Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde sendikası toplu sözleşmesi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim' diyor. O zaman grevler varmışta çöp yığınları ondan varmış. Sayın Sözen sen herhalde İstanbul'da yaşamıyordun, yoksa uzayda mıydın? Ümraniye'de bir vahşi depolama alanı vardı. O vahşi çöp depolama alanına sen nasıl fırsat verdin önce bunun hesabını ver. CHP çöp demek, hava kirliliği demek, susuzluk demektir. Sayın Sözen İstanbul'un susuzluğunu da yine grevlere mi yıkacaksın. Yalova'dan tankerle su getirdiğin su Kuruçeşme'ye yeter mi? Sen nasıl profesörsün. Biz geldik, İstanbul'da çöp kaldı mı, bizimle beraber grev denilen olaylar ortadan kalktı. Siyasetçi olarak grevleri ortadan kaldıracaksın. Hak vermediğin için grev oldu. Şimdi grevler yok, bu olmuyorsa işçinin hakkını hukukunu gözetiyorsun. Böylece de grevsiz bir toplum meydana geldi. Şimdi İzmir'de İZBAN'da grev var. Niye çözmüyorsunuz. CHP mantığında grev var onunla övünüyor ya, onunla yaşamak kendisi için gurur, tamamda o insanlar için çiledir. CHP çiledir. Biz halkımıza bu çileyi çektirmedik, bu zulmü yaptırmadık. Susuzluk hava kirliliği çöpte kurtardık. Yolsuzluk, yasaklar, yokluk bizim dönemde olmadı, biz bunlardan kurtardık” dedi.

“İstanbul öyle bir şehir ki, böyle güçlü bir belediye başkan adayı yakışır” 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın aday gösterilmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti olarak bu güne kadar 14 milletvekilliği, belediye başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve halk oylamasına katıldık. Hepsinden birinci çıktık. Bizim için her seçim milletimizin karşısında yaptıklarımızın hesabını verdiğimiz, yapacaklarımızın teyidini aldığımız imtihandır. Şimdi yeni bir imtihanın arifesindeyiz. İstanbul'a TBMM Başkanımızı aday olarak gösteriyoruz. İstanbul öyle bir büyük şehir ki İstanbul'a bu noktada sadece böyle güçlü bir belediye başkan adayı yakışır dedik ve Binali Yıldırım kardeşimizi aday olarak gösterdik. CHP'de böyle bir bakış yok” diye konuştu.

"Biz kapımızı asla kapalı tutmayız, hoşgörü sahibiyiz, biz gelene hayır demeyiz” 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun randevu talep etmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlçe belediye başkanını gösterdi. Hayırlı olsun. Bizden randevu istemiş, bende verin dedim kapımız açık. Biz kapımızı asla kapalı tutmayız. Her ne kadar genel başkanları böyle bir şeye sıcak bakmıyorsa da ben kendilerinin bu talebine buyursun gelsin çayımızı içsin dedim. Bizim karakterimizde bu var. Biz hoşgörü sahibiyiz biz gelene hayır demeyiz. 31 Mart 2019 seçimlerinde ülkemize ve şehirlerimize verdiğimiz hizmetler konusunda milletimiz sigaya çekecek. Şu anda 700'e aşkın kardeşimiz var. Ana kademe, kadın kolları, belediye başkanlarımızı, adaylarımız var. Hep beraber burada beraberiz. Bundan sonra oturup sohbet edeceğiz” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Demokrasi yerelde başlar, yerelde eğer demokrasiyi güçlü tutarsak, Ankara'yı da güçlü tutarız. Buna çok dikkat edip hassasiyeti unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen Teşkilat Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve partililer katıldı.

“Teröristleri inlerinde bastık ve imha ettik, imha ediyoruz” 

Toplantıda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin belediyelerde bakacak olursak neredeyse son çeyrek asırlık merkezi hükümette, son 16 yıllık dönemine günahıyla sevabıyla hep birlikte imza attık. Elbette bugünlere kolay gelmedik. Yeri geldi vesayetin kıskacında boğulmaya çalışıldık. Hep birlikte yekvücut olarak bu cendereden çıkmayı başardık. Yeri geldi sokaklardan kaos çıkartılarak, yeri geldi çukurlarla ülkemizin birliği tehdit edilerek, yeri geldi emniyet yargı kumpasıyla, yeri geldi doğrudan darbe girişimiyle yıkılmak istendik. Milletimizle gönül gönüle ele ele vererek hepsinin üstesinden geldik. Yetmedi, envayi çeşit terör örgütünü sınırlarımıza ötesinde üzerimize saldılar. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik, sözümüzde durduk teröristleri inlerinde bastık ve imha ettik, imha ediyoruz. En son ekonomi silahını çektiler kur faizi, enflasyonu kurşun gibi üzerimize yağdırdılar. Ülkemizde 16 yıldır temin ettiğimiz güçlü alt yapı ve sürekli bir şekilde aldığımız tedbir sayesinde bunu da kontrol altına aldık. Bütün bu başarıları sizlerle kuruluşundan bu yana birlikte yol yürüdüğümüz değerli dava arkadaşlarımla, kader arkadaşlarımla beraber başardık” dedi.

“Yerelde demokrasiyi güçlü tutarsak Ankara'yı da güçlü tutarız” 

Seçimler kadar meclisi oluştururken de titizlikle çalışacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda tüm ilçelerimize salondaki tüm kardeşlerimiz adayı olarak göndermek mümkün değil. 39 belediye başkan adayı tespitiyle bu yola çıktık. Eledik, seçtik ve karar verdik. Daha önce yapmış kardeşlerim var. Bu dönem bir nöbet değişikliğiyle başka arkadaşlarımızı adaylığa getirildiği yerler var. Yerel seçimler belediye başkan seçimi değildir. Bunun yanında büyükşehirlerde belediye meclis üyelikleri de var. Bu üyeliklerde sık eleyip sık dokuyacağız. Buralarda kariyeriyle, gerek se de ana kademeden kadın kollarından hem de gençlik kollarından bu zincirin içerisinde görev alması gereken arkadaşlarımız olacak. Meclis üyeliklerinde hassasiyetimiz tam göstermek suretiyle güçlü bir meclis listesi ortaya koymalıyız. Başta il başkanımız olmak üzere büyükşehir belediye başkan adayımız, ilçe adaylarımıza ve üyelere açık ve net söylüyorum. Meclis listeleri hazırlanırken, adeta burada bir zincir, hepsi burada temsil edilecek. Engelli kardeşlerimiz bile bu listelerde yerini almalıdır. Bu şekilde güçlü bir meclis listesi oluşturmalıyız. Halk baktığı zaman güçlü olduğunu görmelidir. Ayrıca halkımızın hassasiyetleri var, bu benim memleketlim, gibi düşünenlerde orada kendini görmelidir. İstanbul kozmopolit ve 81 vilayetin adeta rengini gördüğü bir ildir. Böyle bir ilde bu hassasiyetleri de dikkat edeceğiz. Bu hassasiyetlerle meclis listesi hazırlayacağız. Bu toplumun yüzde 51'i bayan, bu hassasiyet üzerinde liste hazırlayacağız. Türkiye de gençlere en önemli yeri veren siyasi parti biz olduğumuza göre buna da dikkat edeceğiz. Gençlerin seçilme hakkını 18'e indirdik. Bunu biz yaptığımıza göre onlara biz adeta yerel parlamentoların içinde yerini vermemiz lazım. Verelim ki gelecekte TBMM'ye bu tecrübe ile hazırlansınlar. Seçim gezisi zaferi milletimizle paylaşarak, yeni bir heyecanla daha çok çalışacağız. Demokrasi yerelde başlar, yerelde eğer demokrasiyi güçlü tutarsak, Ankara'yı da güçlü tutarız. Buna çok dikkat edip hassasiyeti unutmayacağız” dedi.

“Merkel İstanbul'a Binali Yıldırım'ın adaylığını tebrik etti” 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'le yaptığı telefon görüşmesinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul sadece sanatıyla, kültürüyle, ekonomisiyle, sporuyla değil, insanıyla ve onunla mana bulan siyasetiyle de Türkiye'nin en renkli, en zengin, en kapsayıcı ve en büyük şehridir. Bu şehrin mahalli idareler yönetimine sahip olmak demek, sadece sıradan bir belediye başkanlığına sahip olmak değildir. Hepimizde biliyoruz ki İstanbul bunun çok ötesinde, bir anlama sahiptir. Bugün sayın Merkel'le bir görüşmem vardı. Binali beyi ilan ettiğimiz duymuş. İstanbul'a da Binali Yıldırım beyi aday olarak koymuşsunuz dedi. Tebriklerini bildirdi. Olay burası İstanbul, İstanbul'a seçilecek olan ismin ne kadar olduğunu anlatmak için bunu ifade ediyorum. İstanbul sıradan bir şehir değil. Bu seçimde inşallah 39 ilçede gümbür gümbür gelmemiz lazım” diye konuştu.

“Ülkenin geçmişi gibi geleceğine de damga vuracağımıza inanıyorum” 

Gençlere çok görevin düştüğünü söyleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1994 yılında öylesine harap, perişan, ihmal edilmiş şekilde aldım ki yaptığımız her hizmeti gösterme ve anlatma imkanı bulduk. Bu şehirde belediyeyi devraldığımızda ilkokula başlayan çocuklar şimdi 30 yaşına bastılar. Eski İstanbul'u ve o dönemi hatırlayan insanların sayısı her geçen gün azalıyor. İstanbul halkıyla kurduğumuz parametreleri değiştirmemiz gerektiğini söylüyor. Dünya, Türkiye, İstanbul değişirken, bizim yerimizde saymamız işin tabiatına aykırıdır. Özellikle 18-35 arasındaki kuşağa kendimizi daha iyi anlatmak birinci önceliğimiz olmalıdır. Onun için gençler göreviniz ağır. Genç arkadaşlara o çöp yığınlarını, o havayı soluyamadığımız günleri. Susuzluğu anlatmanız lazım. Eski Türkiye'yi bizzat yaşamamış olanlara anlatmaya devam edeceğiz. Biz öyle bir Türkiye'den geldik ki yaşamadan bilinmesi mümkün değildir. Yeni nesillerin beklentilerine cevap verecek bir siyaset dili ve tarzı geliştirmeliyiz. İstanbul bu yeni açılım için en önemli yerdir. Burada başarırsak her yerde yaparız. Bütün adayların kampanyalarında bunlar olmalıdır. İnşallah ülkemizin geçmişi gibi geleceğine de damga vuracağımıza inanıyorum. Her AK Partili büyük ve güçlü Türkiye davasının hesapsın kitapsız kayıtsız şartsız bir neferidir. Bu öyle bir davadır ki tarih boyunca devlet adamları çile çekmiş eser ortaya koymuşlardır” şeklinde konuştu.

“Bizim bir görevimizde Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz diyen zihniyetin mensuplarında korumaktır”
AK Partililerin sürekli olarak geliştirilmeliyiz diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz diye tip vardır. Her yerde olduğu gibi siyasette vardır. Bizim görevimiz de ülkemizi ve milletimizi ‘Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz diyen bu zihniyetin mensuplarından korumaktır. Kendimizi her alanda sürekli olarak geliştirmeliyiz. Bizim gözümüzde her AK Partili seçim sürecinde milletimizi birikim ve çalışkanlığımızın yanı sıra değerlerimizle etkilemeliyiz. Kendi değerlerini yaşamayan insan mutlaka bir değer silsilesini hayatına aktarıyor demektir. Sadece sözde değil, özde milli ve yerli olduğumuzda milletimizin bizi daha fazla hüsnü kabulle kucakladığını göreceğiz. İnşallah bu tür vesileler böyle bir fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. (iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.