POLİTİKA Haber Girişi : 05 Ocak 2019 18:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa'da önemli açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasının ardından Manisa’da bir kola fabrikasının açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz 2018 yılında cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemize inanan, güvenen yatırım yapan kimse Allah'ın izniyle pişman olmamıştır, olmayacaktır

Son 16 yılda hükümet olarak özel sektörümüzün daima yanında olduk. Tüm firmalara yabancı yerli ayrımı yapmadık, gereken her türlü desteği verdik. Rakamlar Türkiye ekonomisin son 16 yılda kat ettiği mesafeyi ortaya koyuyor.”

Yatırımcı şunu arar; bir ülkede güven varsa, istikrar varsa oraya gelir yatırımı yapar. Şuanda uluslararası küresel sermayede öyledir. Terörden o bölge (Güney Doğu) arındırıldığı anda küresel yatırımcılar hepsi oraya gidecektir.”Yatırımlarımızın 36 milyar dolardan 168,1 milyar dolara çıkması işte bu ilginin neticesidir. Türk ekonomisini her yıl 5,8 oranında büyütmeyi başardık. Kişi başına geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Gelir dağılımdan adaletin tesisi noktasında önemli gelişmeler yaptık. Kısa zaman önce milyonlarca çalışanımızı sevindiren asgari ücreti açıklayarak emekçimize verdiğimiz önemi ortaya koyduk. Türkiye'yi devler ligine taşıyacak sistemin alt yapısı oluşturulmuştur. Siyasi istikrar ve güven olmadan ekonomiden başarı sağlanamaz.”

En önemlisi geride bıraktığımız 16 yılda Türkiye, cumhurla cumhuriyeti kucaklamıştır. Ülkemiz her türlü operasyonun üstesinden alnının akıyla gelmiştir.”

Ülkemiz 2018 yılında cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirdi.(iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.