POLİTİKA Haber Girişi : 23 Mayıs 2017 12:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çapa hastanesi taşınıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çapa hastanesi taşınıyor'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuştu. Çapa Tıp Fakültesi'nin 110 dönümlük alandan 1100 dönümlük alana taşınacağının müjdesini verdi.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını ve Çapa'da artık sadece poliklinik hizmeti verileceğini de açıkladı.

Çapa Tıp Fakültesi'nin 110 dönümlük alandan 1100 dönümlük alana taşınacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Bunun için her alanda gençlerimizin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyacımız var. Başarının yolu, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçiyor. Ülkemizin ilk Tıp Fakültesi olan bu çatıdan mezun olmak buradaki öğrencilerimizin ömür boyu iftiharla göğüslerinde taşıyacakları bir ayrıcaklık olacak. Çapa 110 dönüm bir arazi üzerinde şimdiyse biz Hasdal'da 1100 dönüm araziyi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Çapa orada artık bütün bölümleriyle Tıp Fakültesi içerisinde gereken ne varsa hepsi orada olacak. Adeta bizim şehir hastaneleri projelendirmesinin bir farklı uygulamasını hem üniversite hem hastane olarak orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa merkezde sadece poliklinik hizmeti verir hale gelecek. Artık eğitim öğretimde öğrencilerimiz inşallah Hasdal'daki yerde 2 tane Sağlık Bilimleri'nden üniversite olacak. Yolun bir tarafından çaprazda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi olurken diğer tarafta da Bezmialem Sağlık Bilimleri Üniversitesi yapılacak o da yaklaşık 700 dönüm kadar bir arazi olacak. Zira bizim artık ciddi sayıda ve oranda doktora sağlık elemanlarına hemşirelere ihtiyacımız var. Şimdi gerçi hemşirelerde büyük bir açık kapandı ama biz bunu yeterli bulmuyoruz." dedi.(iha)

Etiketler : erdoğan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.