POLİTİKA Haber Girişi : 18 Aralık 2010 00:50

Cuma Vaazında vatandaşa ilginç sürpriz

Cuma Vaazında vatandaşa ilginç  sürpriz

İstanbul Yenibosna'da bulunan Selçuk Hatun Camii'ne namaz kılmak üzere giden vatandaşlar, gördükleri yenilik karşısında hem şaşırdı, hem de sevindi. Camiye kurulan barkovizyon sistemi sayesinde imamın anlattığı vaazı görsel olarak da takip eden vatandaşlar bu hizmeti, "Cuma namazında devrim gibi yenilik" şeklinde nitelendirdi.

VAAZDA LAPTOP BİLGİSAYAR, LAZER IŞIK...
Cami cemaatinin katkılarıyla kurulan barkovizyonda, cuma vaazını anlatan imam İbrahim Tunç, laptop bilgisayar ve lazer ışığıyla anlattığı konuları görsel olarak cemaate aktardı. Anlattığı konuları grafikler ve resimlerle de süsleyen Tunç'un vaazı  vatandaşları çok mutlu etti.

BİLGİSAYARI EMANET ALMIŞ
Barkovizyon sistemi için 2 bin lira harcandığını anlatan Tunç, slaytları hazırladığı ve sunduğu laptop bilgisayarı ise "Emanet" aldığını söyledi. Günümüzde insanların görsel şeyleri daha iyi akıllarında tuttuklarını anlatan Tunç, amacının teknolojiyi müslümanların hizmetine sunmak olduğunu söyledi.

SLAYTLARI KENDİSİ HAZIRLIYOR
Cuma namazları için hazırladığı vaazlara uygun slaytları önceden hazırladığını anlatan Tunç, "Bu hizmetimizle müslümanları aydınlatmaya, dini bilgiler vermeye çalışıyoruz. Umarım ileride tüm camilerde bu uygulama yapılır. Diyanet'in de teknolojinin kullanılması konusunda teşvikleri var. Eğer yaygınlaşırsa, bu görsel çağda müslümanlar camilerden daha iyi bilgiler almış olarak çıkabilirler" dedi.

10 DERSTE KUR'AN ÖĞRETİYOR
İmam Tunç, kurduğu barkovizyon sistemini sadece vaaz vermek için kullanmıyor. Kendi geliştirdiği bir teknikle camide cemaatinden 60 kişiye Kur'an kursu veriyor. Barkovizyon ve bilgisayar desteğiyle 10 derste Kur'an ve tecvit dersi veren Tunç, "Geliştirdiğimiz ve adını '10'dan Öğren Metod' koyduğumuz teknikle 10 derste cemaatimizden 60 kişiye Kur'an ve Tecvit öğrettik. Teknolojiyi hayırlı işlerde kullanabileceğimizi böylece müslümanlara da göstermiş olduk" dedi.

CAMİYE İNTERNET SİTESİ KURMUŞ
İmam Tunç, aynı zamanda caminin internet sitesini de kurmuş. www.selcukhatuncami.com sitesini yeni hizmete açan Tunç, bu sitede dini bilgilerin yanısıra hazırladığı vaazları, cemaatin yaşadığı sorunları paylaşacağını ifade etti.

CAMİ CEMAATİ UYGULAMADAN MEMNUN
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız cami cemaatinden Yavuz Mercan, "Bu yeniliği görünce çok şaşırdım ve imamı takdir ettim. Teknolojiyi kullanarak görsel efektlerle vaaz verilmesi daha akılda kalıcı. Ben de bilgisayarlarla uğraşıyorum ve imamın vaazını çok yenilikçi buldum" dedi.

Toplumsal Hafıza