EKONOMİ Haber Girişi : 18 Mayıs 2009 17:27

Cuma hutbeleri işaret diliyle de okutulacak

Cuma hutbeleri işaret diliyle de okutulacak
Eskişehir İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Odunpazarı Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında, kentte yaşayan işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle hutbe okunması için protokol imzalandı.
 
Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle startı verilen protokole, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve İl Müftüsü Ahmet Akın imza attı.
 
Hazırlanan protokol gereğince, cuma günleri kentin en işlek mekânları arasında yer alan Asarcıklı Caddesi'ndeki Hacı Havva Camisi'nde işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle hutbe verilecek. Bunun için camide hutbe sırasında bir işaret dili uzmanı görev yapacak.
 
Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kepez, amaçlarının engellilerin toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak ve hayat standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi.Kepez, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanında bilgi, hizmet ve çevre koşullarının da engelliler için ulaşılabilir hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.