GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2013 09:16

Cübbeli sevgisi salona sığmadı

Cübbeli sevgisi salona sığmadı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü,  Vuslat Derneği’nin düzenlediği konferansa katılmak üzere geldiği Erzurum’da önemli din adamlarından Mehmet Kırkıncı’yı (Kırkıncı Hoca) ziyaret etti. Kırkıncı Hoca, Cübbeli Ahmet Hoca’ya “Hayatım Hatıralarım” adlı kitabını hediye etti. 

Cübbeli Ahmet Hoca Vuslat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin davetlisi olarak geldiği Erzurum’da hem düzenlenen konferansa katıldı hem de önemli din alimlerinin türbelerine ziyarette bulundu. Cübbeli Hoca, yaşayan din adamlarından Mehmet Kırkıncı’yı da (Kırkıncı Hoca) oğlu ve Şevket Gökşan Hoca ile birlikte evinde ziyaret etti.  

Cübbeli Ahmet Hoca, daha sonra Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konferansa katıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin dinlediği, binlerce insanın da salon dışında kaldığı sohbeti  Çöğenderli Hacı Salih Efendi’nin oğlu muhterem  Fakirullah Efendi, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, , MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Kamil Aydın, MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Kırmacı, Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, Saadet Partisi aski İl Başkanı Sedat Laloğlu, Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek ve binlerce vatandaş dinledi. 

ERZURUMLU GENCİN ŞiiRi OKUNDU

Lala Paşa Camii Müezzini tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başlayan sohbetin açılış konuşmasını yapan Vuslat-Der Onursal Başkanı Muhammet Şevket Gökşan Hocaefendi, “Cübbeli Hocamızı sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz”  dedi. Daha sonra Cübbeli Ahmet Hoca cezaevinde iken Erzurum’dan kendisine şiir gönderen Talha Peker adlı gencin o şiiri okundu. Cübbeli Ahmet Hoca’nın sohbeti başlamadan önce dinleyicilere, “alkışlamayın” uyarısı yapılırken, sohbetine başlayan Cübbeli Ahmet Hoca, duasına kısık sesle “amin” diyen kalabalığa, “Alkışlamak uygun değil ama “amin” demek serbest korkmadan “amin” deyin” diye uyarınca salondaki insanları güldürdü.

CEZAEVİ GÜNLERİNİ ANLATTI…

Konferansın yapıldığı salona gelirken gördüğü yoğun ilgiden dolayı Erzurum halkına dua ettiğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, cezaevi günlerine ilişkin, "Allah, o günleri iyiye çevirsin, sıkıntılı günler geçirdim, imtihan günleriydi. Benim bu sıkıntılı günlerimde Erzurum’dan çok dua ve mektup aldım. Şimdi tüm Erzurumlu kardeşlerime teşekkür ediyor ve dua ediyorum” dedi. Konferansta konuşan Cübbeli Hoca, cennette gitmek için insanların Allah için birbirini sevmesi ve Allah için bir araya gelmesinin önemine değindi. Günümüzde ehl-i sünnetin önemine dikkat çeken Cübbeli Ahmet Hoca, “bu hususta birçok hocayım diye geçinen kişiler, insanları yanlış yönlendiriyor, yanlış bilgiler veriyor” dedi. 

TÜRBELERİ ZİYARET ETTİ

Cübbeli Hoca kendisinin şeyhi Mahmut Efendi’den edindiği adet olarak, kentteki önemli türbeleri tek tek ziyaret ederek, dualar etti. Önce Abdurrahman Gazi Türbesi’ne giden ve burada dualar eden Cübbeli Ahmet Hoca, daha sonra  da Çifte kardeşler, Lalbaba, Esat Paşa, Abdulfettah Efendi türbelerine gitti.  Cübbeli, ardından da Çögenderli Hacı Salih Efendi ile Alvarlı  Lütfü Efe Hz.’nin kabirlerini de ziyaret ederek, dualar etti.

Yeğenağa Mahallesi’nde bulunan Osmanlı İmparatorluğu döneminde sağır ve dilsizlerin dua almak için ziyaret ettikleri için adı tarihe “Lal Baba” olarak geçen  veli zatın mezarını ziyaret ederek  dua eden Ahmet Ünlü,  “Allah’ın Veli kullarını ziyaret ederek onlardan manevi feyz  alıyorum” dedi.

PALANDÖKEN’İ İNCELEDİ…

İki günlük ziyaretinde kendisini takip eden Palandöken ekibine kısa bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca, “İki gündür Erzurum’da olmaktan çok mutluyum. Erzurum halkının yoğun ilgisine teşekkür ederim. Misafirperver dadaşlar beni bağrına bastılar. Erzurum tarih boyu  İslam kalelerinden biri olmuştur ve hâlâ da bu özelliğini korumaktadır. Erzurum ülkemizin maneviyatta  lider illerinden birisidir. Erzurum tarihi dokusu ile maneviyat kokuyor çünkü Erzurum Kilidi mülki islamdır, İbrahim Hakkıların, Alvarlı Efelerin, Abdurrahman Gazilerin, Hacı Salih Efendilerin bağrında yetiştiği kadim şehirdir” dedi. 

Haber: Ramazan KARATAŞ

Fotoğraflar: Ömer KARATAŞ