ERZURUM Haber Girişi : 15 Mayıs 2018 13:19

Coşku,sevinç ve onur birarada...

Coşku,sevinç ve onur birarada...
Anadolu Gençlik Zirvesi'nde Yılın "EN"leri ödüllerini aldı

Anadolu Gençlik Zirvesi Platformu'nun, yüzlerce öğrencinin katıldığı anketle belirlediği, "Erzurum'da Yılın Enleri" ödülleri dün sahiplerini buldu. Tarihi Erzurum Lisesi'nin kültür merkezinde gerçekleşen ödül törenine, gençlerin yanısıra toplumun her kesiminden çok sayıda davetli katıldı. Törenin Erzurum Lisesi'nde yapılması nedeniyle gündeme bir kez daha Erzurum Lisesi'nin "nitelikli okullar" kapsamı dışında tutulması meselesi geldi.


ERVAK Başkanı Erdal Güzel'in, "Bakanlık nasıl bir değerlendirme yaparsa yapsın, Erzurum Lisesi Türkiye'nin en nitelikli liselerinden biridir" dedi. AK Parti milletvekili Mustafa Ilıcalı ise, kendisinin de Erzurum lisesi mezunu olduğunu, bununla hep iftihar ettiğini belirterek, "MEB'in yaptığı son derece yanlış bir değerlendirmedir. Ancak yaptığım temaslar sonucu söyleyebilirim ki, bakanlık bu yanlıştan en kısa sürede dönecektir" şeklinde konuştu.


Erzurum Lisesi'nin de ödül aldığı törende, yaşayan en değerli ozanlarımızdan biri olan Fuat Çerkezoğlu'nun, efsane halk müziği sanatçısı Mehmet Çalmaşır'ın, usta tiyatrocu Cumhur Seval'ın ve şair-yazar Nefise Kıyıcı'nın unutulmaması herkesi duygulandırdı.


Başarılı hizmetlere imza atan 50.Yıl Ortaokulu'nun yanı sıra, TÜBİTAK yarışmasında ikincilik elde eden Cumhuriyet Kız Anadolu Meslek Lisesi'nin ödül alması alkışlanan değerlendirmelerden biri oldu. Aynı şekilde yaptığı yardımlarla herkesin gönlünü fetheden Ebu İshak Vakfı, şehit ve gazi çocuklarının eğitimine kendini adayan Şehitler ve Gaziler Derneği'nin ödül almaları alkış topladı.


Törenin en etkileyici ödüllerinden biri de ülkemizi Avrupa'da başarıyla temsil eden ve bir çok ülkede buz pateninde şampiyonluklar elde eden küçük kız sporcumuz Derya Karadağ'a ödül verilmesi salonu coşturdu.

Politikadan spora, sanattan eğitime, medyadan iş dünyası ve sivil kitle örgütüne kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan ödül dağıtımında, öğrencilerin değerlendirmeleri sonucu ödüle layık görülen kurum ve kişilere plaket verildi.

Platform kurucusu ve sözcüsü Yavuz Demir'in açış konuşmasıyla başlayan törende, gazetemiz başyazarı Mehmet Şener de hem ödülünü aldı, hem de davetlilere bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, AK Parti milletvekili Mustafa Ilıcalı, Düzgün Marketler yönetim kurulu üyesi Ömer Düzgün, MNG Erzurum Alış-Veriş Merkezi Genel Müdürü Aydoğan Süer ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel'in de konuşmalarıyla renklendirdiği törende, işte ödüle layık görülen kurum ve kişiler:

Erzurum Vakfı 
Ebu İshak Vakfı
Sehitler ve Gaziler Derneği
Erzurum Lisesi
Nenehatun Kız Anadolu Lisesi
Cumhuriyet Kız Meslek -Anadolu Lisesi
50. Yıl Ortaokulu
Erzurum Halk Tiyatrosu
Ozan Fuat Çerkezoğlu
Yazar şair Nefise Kıyıcı
Atatürk Üniversitesi
Erzurum Büyüksehir Belediyesi 
Cumhur Seval
Mehmet Çalmaşur 
Tuğba Işık 
Radyo Fuat yılmaz
Mustafa ILICALI
Buz pateni - Derya Karadağ
Arif karadağ - aile şirketi
Ömer Düzgün
Aydoğan Süer
Zekiye Çomaklı 
Profesyonel dublaj ekibi Cengiz Durular 
Aydogan Suer 
Elif Yılmaz


Etiketler : ödül
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.