SPOR Haber Girişi : 04 Mayıs 2014 20:24

Cirit heyecanı başlıyor

Cirit heyecanı başlıyor

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen 2014 Türkiye Şampiyonası Atlı Cirit Müsabakaları ve Atlı Cirit Mahalli Lig maçları 10-11 Mayıs tarihlerinde başlıyor. 

Türkiye’de en çok Atlı Spor Kulübü’ne sahip olan Erzurum’da 11-12 Mayıs tarihlerinde başlayacak mahalli lig maçlarına kulüpler hazırlanmaya başladı. Atlı Spor Kulüpleri haftaya oynanacak müsabakaların antrenmanlarına şimdiden başladı. Cirit severler antrenmanda sporcuları yalnız bırakmadı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanvekili Ziya Gökalp, şöyle konuştu: “Bu sene Mart ayında yaptığımız çalıştaydan sonra düzenlediğimiz talimatlarla 2014 Türkiye Şampiyonası Atlı Cirit Müsabakaları başladı. Bu kapsamda il müsabakalarında eleme yapılacak daha sonra çeyrek ve yarı final müsabakaları ile Türkiye şampiyonaları belirlenecek. İlk etapta il müsabakalarında Erzurum ve Uşak en fazla kulüp sayısına sahip illerimizdir. Erzurum’da 20 kulüp gelecek haftadan itibaren il müsabakalarına başlayacak.“ 

İstanbul’dan, Erzurum’a gezmek için gelen lise öğrencileri de ciritçileri yalnız bırakmadı. İlk defa cirit maçı izlediklerini belirten öğrenciler Türkiye’de cirit sporuna gereken değerin verilmesini istedi.