ERZURUM Haber Girişi : 10 Temmuz 2017 00:40

Çirişli Tüneli'nin ihalesi yapıldı

Çirişli Tüneli'nin  ihalesi yapıldı
Erzurum Çirişli Tüneli ve bağlantı yollarının yapılan ihalesi ile ilgili değerlendirmede şu tespitler yapıldı:
Erzurum Çirişli Tüneli ve bağlantı yollarının yapılan ihalesi ile ilgili değerlendirmede şu tespitler yapıldı:
Erzurum-Bingöl Karayolu Çirişli mevkiinde yapılacak olan 4 bin 750 metrelik çift tüp toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki tünelle yol kotu 2 bin 390'lardan 2 bin 90'alara düşecek ve yolun kış aylarında da daha az bakım maliyetleriyle açık kalması sağlanacaktır. Bölgede çığ tehlikesinin bulunmasından dolayı yapılacak olan kar tünelleri ve çığ kontrol önleme projeleriyle yol güvenliği sağlanacaktır.
Yapılan ihale bünyesinde bulunan Çirişli Tüneli ve bağlantı yolları ile birlikte mevcut yoldaki boyuna eğimler, düşük yarıçaplı kurplar, çığ yatakları ve buzlanma riski olan kesimler ortadan kaldırılarak yüksek rakımdaki geometrik standardı düşük olan mevcut yola alternatif olarak yol standardını yükseltmek ve trafik güvenliğini arttırmak amaçlanmaktadır. Proje bünyesinde bulunan 4 bin 750 metre uzunluğundaki çift tüp tünel sayesinde Çirişli Geçidi'nin tipi ve buzlanma nedeniyle trafiğe kapanması tarihe karışacak ve yaz kış kesintisiz ulaşım sağlanacaktır.
Ayrıca sağlanacak olan kesintisiz ve güvenli trafik akışı ile birlikte aynı zamanda rutin bakım, onarım ile kar ve buzla mücadele giderleri de önemli ölçüde azaltılacak, ülke ekonomisine katma değer sağlanacaktır. Projenin 2020 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.
Bu ihale bünyesinde Çirişli Tüneli'ne ilave olarak, Pirali Baba mevkiinde 465 metre uzunluğunda bir viyadük yapılması, ayrıca Erzurum-Çat Çirişli mevkii arasındaki yolun eksik kalan 33 Km'sinin de BSK (sıcak asfalt) olarak tamamlanması planlanmıştır.

Etiketler : çirişli
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.