GÜNDEM Haber Girişi : 10 Eylül 2017 23:41

Cindilli Otomotiv açıldı

Cindilli Otomotiv açıldı
2004 yılından itibaren Erzurum'da Volvo Car Turkey yetkili servisi olarak hizmet veren Cindilli Otomotiv artık aynı zamanda yetkili satış noktası olarak da hizmet verecek.
2004 yılından itibaren Erzurum'da Volvo Car Turkey yetkili servisi olarak hizmet veren Cindilli Otomotiv artık aynı zamanda yetkili satış noktası olarak da hizmet verecek. Erzurum başta olmak üzere tüm Doğu Anadolu'da yetkili bayi olarak hizmet verecek olan VOLVO Car Cindilli açılışına ilgi yoğun oldu.

Cindilli  Otomotiv'in 10 Eylül Pazar günü yapılan açılışına Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, Cindilli Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı  Muammer Cindilli, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak,ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve birçok davetli katıldı.
Yetkili servis ve satış temsilcilik ağını genişleten ve her geçen gün daha geniş kitlelere ulaştıran Volvo Car Turkey, Erzurum'da yetkili satış ve servis noktası olarak Cindilli Otomotiv ile çalışmaya başladı. Erzurum'da 10 Ekim Pazar günü yapılan açılışla Cindilli Otomotiv özel bir davet verdi.
 Volvo Car Turkey ailesine yetkili servis olarak 2004 yılında katılan Cindilli Otomotiv, hem satış hem de servis anlamında hizmet verecek. Cindilli Otomotiv aynı zamanda Volvo Selekt ? 2.el satışı da yapacak.
 Cindilli Otomotiv, Volvo Car Turkey için satış, satış sonrası, sigorta ve ikinci el hizmetleri sunacak. Cindilli otomotiv sektöründeki tecrübesini ve gücünü Volvo Car Turkey için kullanacak.
 Cindilli'nin Pazar günü gerçekleşen açılışına katılan Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, ''2004'ten bu yana yetkili servis olarak aramızda bulunan Cindilli Otomotiv'in satış noktası olarak da Volvo ailesine katılmasıyla birlikte Türkiye çapındaki ağımız genişliyor ve 2018'e kadar yetkili satış ve servis sayımız artmaya devam edecek. Erzurum'la XC90'la başlayan ve S90'la devam eden ve şimdi Yeni XC60'le süregelen yeni nesil otomobillerimizi Cindilli vasıtasıyla buluşturmak bizi de çok sevindiren bir gelişme. Yeni modelimizin satışa sunulduğu bu günlere denk gelen bu açılışın herkese uğur getirmesini diliyorum'' diye konuştu.
Sözen, ''Volvo Yetkili Servisi'ni 2004 yılında Erzurum'a o dönemdeki görevim icabı Muammer beye teslim ettim. O dönem Muammer beye bir sözümüz vardı. Erzurum'a yetkili satıcılık açacağımız zaman ilk tercihimiz ve ilk sunacağımız arkadaşımız siz olacaksınız. Bugün itibariyle bu sözümüzü tutmuş olduğumuzu burada herkese ilan ediyoruz. Erzurum doğuda potansiyeli olduğuna inandığımız  ve sürekli gelişmekte olan bir şehir. Muammer Cindilli beye bu cesur yatırım kararından  dolayı  çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de çok rahat bir sezon geçmedi. Ama biz yeni sunduğumuz iki tane amiral gemimizle XC90 ve S90 ile birlikte Volvo Car Turkiye olarak hedeflediğimiz rakamlarda 2016 yılını kapatmayı başardık.2017 senesine gelince yeni lansmanını yaptığımız XC60 modelimizle birlikte hedeflerimizi daha da artırarak 2016 yılının üzerinde bir rakamla 2017 senesini kapatmayı düşünüyoruz,'' diye devam eden Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü, ''Bunda en büyük yardımcımız sekmentinin  en güvenilir  otomobillerinden biri olan ve bizi 2020 vizyonumuza yaklaştıracak olan  XC60 otomobilimiz  Erzurum'da bulunuyor.Yeni modelimizin lansmanının bu açılışa denk gelmesi bizi son derece onurlandırıyor.Başta sayın Muammer Cindilli olmak üzere tüm Cindilli ailesine ve çalışanlarına Erzurum'daki bu önemli girişim için başarılar ve muvaffakiyetler temenni ediyoruz,'' dedi.
Cindilli Otomotiv'in Volvo Car'ın Türkiye'deki başarısına olumlu katkı sağlayacağı inancında olduğunu söyleyen Sözen, bu yatırımın Türkiye'ye ve Erzurum'a hayırlı olmasını diledi.
Cindilli Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı  Muammer Cindilli, açılışta yaptığı konuşmada ''evlat erkil veya veled erkil ailelerde anneler idareci görünse de evlatların dediği oluyor. Geçtiğimiz sene bu zamanlar Bayburt'ta bir ziyaretten sonra  Sabri bey Erzurum'a gelmişlerdi, bizim çocuklarla konuştuktan sonra bana dedi ki 'düşünürseniz size bir bayilik teklif ediyoruz' çocuklar bu markaya çok hevesli idiler , bende bu marka hakkında malumat sahibiydim. Volvo güvenlik açısından ve insan odaklılık açısından çok ehemmiyetli bir marka. Erzurum küllerinden yeniden doğacak  bir şehir  ve  bana göre her şeyin en iyisine layık. Batıda bu yatırımları yapmak kârlı gibi görünebilir ama biz ticarete bismillah, deyip başladığımızda ticaret kâr ve ar içindir dedik. Ar boyutu doğduğumuz memlekette doyma arayışıdır.Helal haram telakkisidir.Biz bunun için memleketimizi sevdik ve  bu yatırımımızda da Erzurum'umuzu  tercih ettik.Biz bu yarımla Erzurum'un geleceğine olan inancımızı pekiştirdik.Bugün açılışımıza katılarak bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum,'' dedi.
İbrahim Aydemir, ''Erzurum için çok hususi bir yatırım burası. Biz marka şehir konseptinin bu markalarla muhkem hale geleceğini öteden beri söylüyoruz. Cindilli ailesi her alanda Erzurum'a katkı sağlamayı kendisine ilke edinmiştir. Bu yatırımı şehrimize kazandırdığı için Cindilli Otomotive  teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olması diliyorum. Otomotiv sektöründe Erzurum'da yerli otomotiv üretimi için biz parlamentoda bir gayret içerisindeyiz'' diye konuştu.
Zehra Taşkesenlioğlu ise, ''Erzurum'un gelişmesi ve kalkınması için bu tür yatırımların çoğalması gerektiğini'' söyleyerek, ''Muammer Cindilli beyin açtığı bu yolda gönül ister ki Erzurum ya otomotiv yan sanayinin başkenti ya da otomotiv üretiminin başkenti olduğu bir şehir olsun,'' dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ''şehrimiz her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Volvo gibi böyle önemli markaların şehrimizde temsilciliklerinin açılması bizleri sevindiriyor. Böyle bir hizmeti şehrimize kazandıran Muammer Cindilli beye ve evlatlarına Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen beyefendiye teşekkür ediyorum. Bu şehir Cazibe şehirler merkezi kapsamına alındı. Artık bekliyoruz karar verildiği andan itibaren şehrimizde büyük bir yatırım hareketliği olacak. Erzurum şehrimiz yeniden doğunun, Orta Doğu'nun merkezi konumuna gelecek. Şehrimiz her geçen gün gelişiyor, büyüyor ve inşallah büyümeye devam edecek,'' diyerek, Bu vesileyle yeni açılan işyerinin hayırlı olmasını diledi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da Erzurum için yarınların bugünlerden daha güzel olacağını söyleyerek, ''hükümetimizden aldığımız büyük güç ve destekle samimiyetle ifade etmek istiyorum ki gelecek  beş yılda Erzurum, Doğu Anadolu'nun, Ortadoğu'nun ve Kafkasların en büyük sanayi şehirlerinden bir tanesi olacaktır. Erzurum şehrimizi kalkındırmak için bu tesisi açarak büyük bir çaba gösteren Muammer Cindilli'ye ve bu tür yatırımları yapan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum,'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ , ''şehrimizin kıymetini bilelim. Erzurum öteden beri Kuzeydoğu Anadolu'nun ticaret merkezidir. Zaman zaman bu hususta bir gerileme olduysa da yine önümüzdeki süreç bize bir gelecek vaad ediyor. Erzurumlular olarak şehrin kalkınması insanların iş sahibi olması, insanlarımızı refahı mutluluğu için gerekli bir durum. Kuzeydoğu Anadolu'yu kalkındırmak istiyorsak Erzurum'un kalkınması gerekir. Erzurum bölgenin lokomotif şehri,gerek tarihi özellikleri ile, gerek ticari potansiyeli ile gerekse sosyo kültürel yapısıyla  önemli bir konumda bulunuyor. VOLVO gibi önemli bir markanın Erzurum'da bölge satış bayiliğinin açılması çok önemlidir.Muammer Cindilli ve ailesine şehrin dokusuna verdikleri katkı için burada  yatırımlarını geliştirdikleri için ve tüm Erzurumluları buna teşvik ettiği için çok teşekkür ediyorum,'' dedi.
Açılış sonrası Volvo Cindilli Plaza'yı gezen davetlilere çeşitli ikramlar yapıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.