GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2018 18:28

Çil yavrusu gibi dağılan YPG/PKK'lı teröristlerden kaçamayanlar hala Afrin'de!

Çil yavrusu gibi dağılan YPG/PKK'lı teröristlerden kaçamayanlar hala Afrin'de!
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hiçbir direnişle karşılaşmadan Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Ağar, "Bir miktar PKK'lı da şu anda silah ve teçhizatını bırakarak Afrin içinde varlığını sürdürüyor." dedi.

Kırsalda ağır kayıplar veren YPG/PKK'lı teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı direnemeyeceğini anlayınca Afrin'den kaçtığı ortaya çıktı. "Şehir savaşı"nı göze alamayan teröristlerin, büyük bir hezimete uğrayacağını görerek Afrin'den kaçtığını söyleyen Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar "Yaklaşık 5-6 bin terörist Afrin'den kaçtı, bir miktar PKK'lı da şu anda silah ve teçhizatını bırakarak ilçede varlığını sürdürüyor" dedi.
Edinilen bilgiye göre, "Afrin'de meskun mahal savaşları yaşanacak, terör örgütü asıl direnişi orada gösterecek" iddialarına karşın dün, harekat kapsamında Afrin ilçe merkezi hiçbir direnişle karşılaşılmadan kontrol altına alındı.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen meskun mahal operasyonlarında elde edilen stratejik öngörünün, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkin olarak kullanılması başarıyı getiren en önemli faktör arasında yer aldı.

Başlangıcından bu yana 3622 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatla kırsalda ağır kayıplar veren terör örgütü, TSK birliklerinin, 17 Mart'ta Afrin'in kuzeyinde buluşmasıyla ilçe merkezini üç taraftan kuşatmasının ardından "şehir savaşı"nı göze alamadı, Afrin'de de büyük bir hezimete uğrayacağını gördü.

MENBİÇ, HASEKE, RAKKA, TEL RİFAT İLE HALEP'İN KUZEYİNE KAÇTILAR

Bunun üzerine şehir merkezinde bulunan 5-6 bin civarında terörist, ayrı gruplar halinde Menbiç, Haseke, Rakka, Tel Rifat ile Halep'in kuzeyine kaçtı.

Dünyanın sayılı orduları arasında yer alan TSK'nin, harekat kapsamında kullandığı yerli silahlar ve yüksek teknoloji ürünü sistemler, teröristlerin bölgeden kaçmasını tetikleyen unsurlar arasında yer aldı.(Kaynak:Sabah)

Etiketler : afrin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.