ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Aralık 2008 00:38

CHP'nin Çarşafı

CHP'nin Çarşafı

CHP özgürlükleri genişletmekte samimi ise, anayasayı değiştirmeye yanaşmalıdır. Yoksa samimiyetinden kuşku duyulacaktır. Çarşaf açılımı bir bakıma, medyatik şovu andırıyor. Reyting kokuyor. Keşke reklam düşüncesi olmayan, samimi bir açılım olabilse.

Yine de iyi niyetli olmamıza sebep gelişmeler oluyor. Biz ihtiyaten iyi niyetli olamadık belkide.CHP'den ağzımız yandığı için, çarşafla soğutulacak kadar az değil bu yangın.

Başörtüsüne karşı çıkışın ve 410 milletvekilinin oyunu, meclisi bypass edercesine mahkemeye götürüşün arifesinde bunlar iğreti davranışlar. Kandırmak amacıyla kuşlara atılmış avcı yemleme hilelerini andırıyor.

AYM'nin de anayasa suçu işlemesine sebep kararının altında CHP nin örtüye karşı hırçınlığı var. CHP ve CHP'lilerin bu milletin değerlerine bakışı malumdur. Milletin "kırk yıllık kani, olur mu yani" dediğini duymuyorlar.

CHP statükonun partisidir.Özgürlükleri savunmak ona düşmemiştir. Özgürlükleri savunmak varlık sebebine ters. CHP'nin tarihi mirasını reddeden ifadelerin de bile hile sezilmektedir.

Bu bir Baykal mantığıyla işlenmiş laik cürümdür. Koltuk koruma dürtüsünün ittiği sonuçtur. Bu laikliğin reddi sayılır. Taptığı putu acıkınca yiyen bir görüntüdür. Vazgeçilmezlerin, çıkarlar söz konusu olunca vazgeçilebildiğinin kanıtıdır. Hiç bir kimse veya kurum vazgeçilmez değildir, bunun isbat-ı vucüdudur.

Bu açılım Kemalist ideolojinin de iflas ilanıdır. Halka rağmen politika, halka rağmen rejim dikte etmenin ülkeyi ileri götürmeyeceğinin de anlaşılıyor olmasıdır. Güzel gelişmelere gebe günlerin müjdesidir.

Çarşaf bünyenin zehirlendiğinin de kanıtıdır. Hakların gasbının itirafıdır. Hakkın sahibine saygıyı getiren uluslararası yaptırımlardır. CHP dünyadan kopuk siyasetine bir seçimlik ara vermiş gözüküyor.

Düşerken, çarşafın eteğinden tutunmuşluk halidir. Korkunun ecele, çarşafın da CHP'ye faydası yoktur. CHP'nin çarşafa sarılması veya çarşafını açması zor bir karardır. CHP'nin bu hali içine düştüğü durumunu gözler önüne sermektedir.

CHP malumunu ilan etti. Bitişini tescilledi. Halka sataşarak, onun değerlerini aşağılayarak, mahkemelerde iptal ettirerek, onlardan oy alamayacağını anlamışsa da, iş işten hepten geçmişe banzer. Dramatik bir komedyadır,seyrediyoruz. Mahsun bir sahne. İdam ettiğinin hakkını yediğinin itirafı gibi.

CHP bu açılımıyla muhafazakar seçmenden oy alma hayalindedir. "Hafızay-ı beşer, nisyan ile malüldür." Zannnederek, yanlış hesap yapan CHP'yi çarşafın çarptığını göreceğiz. Çarşafa sarılmak, imam adaylarla çarşaf açmak, bohça dökmek kazançlı bir oy getirisi olmayacaktır.
 
Hasan Ahmet EVLİYAOĞLU
www.gencmusalli.com