POLİTİKA Haber Girişi : 05 Aralık 2014 08:34

CHP ülkeyi tarumar eder

CHP ülkeyi tarumar eder

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’4 yıl iktidarı bize verin. Bakın nasıl yönetiyoruz’ sözlerine karşı, “Nasıl yönettikleri bu millet çok iyi bildiği için değil 4 yıl 4 gün bile iktidar vermeyecekler, vermezler. CHP’ye iktidarı 4 gün bile bıraksanız gerek merkezi iktidarı gerekse yerel yönetimleri bu ülkeyi tarumar ederler, bu ülkenin geleneklerini, kimliğini mahvederler“ dedi. AK Parti Yerel Yönetimler 5. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı, Aziziye ilçesinde bulunan Hizmetiçi Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül’ün başkanlık yaptığı toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanı sıra çok sayıda belediye başkanı katıldı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açılış konuşmalarını yapmalarının ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, hükümetin ülkeye yaptığı hizmetlerini sıraladı.

Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “4 yıl iktidarı bize verin. Bakın nasıl yönetiyoruz” sözlerini eleştirerek, "Nasıl yönettiklerini bu millet çok iyi bildiği için değil 4 yıl, 4 gün bile iktidar vermeyecekler, vermezler. CHP’ye iktidarı 4 gün bile bıraksanız, gerek merkezi iktidarı, gerekse yerel yönetimleri bu ülkeyi tarumar ederler. Bu ülkenin geleneklerini, kimliğini mahvederler. Ekonomiyi, bu istikrarı biranda bozarlar. CHP’nin belediye anlayışıyla nasıl harabeye çevrildiği, kendi medeniyetimizin, tarihi eserlerimiz tarumar edildiği hepimiz okuyor ve büyüklerimiz anlatıyor" diye konuştu.

Gül’ün konuşmasının ardından divan heyeti seçilerek toplantı basına kapalı olarak devam etti.


SEKMEN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı Yerel Yönetimler 5. Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Erzurum’un kentsel estetik ve tasarımda Rönesans devrini yaşadığını söyledi. 

Başkan Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, şehir ve şehircilik kavramının önemine vurgu yaptı. Sekmen, şöyle devam etti:

"Bir yeri şehir yapan, ona kimlik veren belli bir kültür ve medeniyetle mümkündür. Şehir; hukuk, insan hakkı, komşuluk hakkı ve kul hakkı demektir. Şehircilik; kentlerin belirli iktisadi, sosyal ve estetik planlara uygun olarak düzenlenmesini konu alır. Şehircilik yalnızca bir mimarlık faaliyetinden ibaret değildir. Şehirlerin fiziki planlamasının iktisadi ve sosyal ihtiyaçlarla birlikte düşünülmesi gerekir. Bundan ötürü, şehircilik faaliyetlerinde mimar ve mühendislerle birlikte, iktisatçı, hukukçu ve sosyologlardan da geniş ölçüde yararlanmak gerekmektedir."

"ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞIMIZIN TEMELİNDE RUHİ MİMARLIK YATMAKTADIR"

Başkan Sekmen, Türkiye’de son 20 yılda şehircilik alanında ciddi bir uyanışın yaşandığını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu uyanışı yaşayan ve köklü bir medeniyete sahip olan Erzurum’un tarihi kaynak ve kimliğini koruma noktasında 9 ayda çalışmalarımızda hızlı bir ivme kat ettik. Bizim tarih ve medeniyete dayalı şehircilik anlayışımızın temelinde ruhi mimarlık yatmaktadır. Binlerce yıllık köklerden gelen tarihin ve medeniyetin temsilcisi Dadaşlar diyarında kent tarihinin gün yüzüne çıkması amacıyla büyük bir titizlikle yürütülen Kültür Yolu Projemiz, medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizin beton ve taşlar ardında kalan kültür mirasını ortaya çıkaracak en önemli projeler arasındadır. Yaptığımız devrim niteliğini taşıyan kentsel tasarım çalışmalarımızın özünde halkı, yöresi, çevresi, bölgesi ve Türkiye ile aynı değişim entegrasyonuna dahil olan bir Erzurum bulunmaktadır. Örnek mimari tasarımlarla Avrupa şehirleri gibi kentsel Rönesans devri yaşayan şehrimiz, bilim adamlarının öngörülerinde yer aldığı gibi gelişen kentler, kültür kentleri, yeşil kentler ve paylaşan kentler gibi farklı şehir akımları arasında yerini alacaktır. Erzurum’da doğal ve kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve sürekliliğin sağlanması adına kültür ve tarihin günümüze bıraktığı değerleri koruyup, yarınlarımıza güvenle bırakacağız."

MEDENİYET TASAVVURUNUN ÖNEMİ

"Bizim hizmet felsefemizin temelinde yeni bir medeniyet tasavvuru anlayışı bulunmaktadır" diyen Sekmen, şöyle konuştu: "Türkiye’yi merkeze alarak bütün tarihi ve kültürel akımları sentezleme gayretindeyiz. Bizim medeniyet perspektifimiz, kadim ile özgünü, milli ile bölgeseli, geçmiş ve geleceği evrenselle birleştirmeyi esas alır. AK Belediyelerin medeniyet söylemi ve icraatları kentlerin milli kimliğini yeniden kurma arzusundan doğmaktadır. Kentsel dönüşümde en büyük sermayemiz; medeniyet tasavvurunun bir ideolojiye ya da projeciliğe indirgenmesinden ziyade insan ve tarih odaklı çalışma modelidir."

Başkan Mehmet Sekmen, bölge toplantısında, yerel hizmetlerde yaşadığı tecrübeyi meslektaşlarına aktardı. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "30 yılı aşkın bir siyasetçi, İstanbul’da 3 dönem görev yapan bir belediye başkanı, parlamenter, kadim bir kültür ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Serhatlar kentinin bir Şehr-ül Emini olarak siyasi hayatımın bir parçası olan yerel yönetimlerde önemli tecrübeler yaşadım. Yaptığım hizmetlerde insan ve şehir odaklı çalışma prensibini esas aldım. Milli görüşle birlikte Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdıran Reis-i Cumhurumuzun belediyecilikteki yönetim anlayışını da her daim örnek aldım. Milli görüş belediyeciliğinden AK belediyelere giden süreçte gelişim ve değişimin bütün aşamalarını yakından takip ettim. Şuan doğaya, tabiata, insana, tarihe ve medeniyete saygı gösteren mimar ve mühendislerimle birlikte yeni bir Erzurum’u inşa ediyorum. Edindiğim tecrübelerimde gördüm ki başarılı olmak Mimar Sinan gibi düşünmek ve eğri olmayan yapıyı küçük bir çocuğun isteği için düzeltmekmiş." Sekmen’in konuşması sonrası diğer protokol üyeleri de konuşma yaptı. Bölge toplantısı sunumlarla devam etti.