ERZURUM Haber Girişi : 29 Mayıs 2015 16:13

CHP TIR'INA, İL SEÇİM KURULUNDAN DA RET

CHP TIR'INA, İL SEÇİM KURULUNDAN DA RET
Yakutiye Belediyesi tarafından tarihi Yakutiye Kent Meydanından çıkarıldığı için tepki gösteren CHP'ye, il seçim kurulundan da ret kararı geldi.
Yakutiye Belediyesi tarafından tarihi Yakutiye Kent Meydanından çıkarıldığı için tepki gösteren CHP'ye, il seçim kurulundan da ret kararı geldi. 
Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Recep Aydın'ın başvurusu üzerine, Erzurum İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan ve siyasi partilere de gönderilen kararla, CHP'ye eşitlik ilkesi, tarihi değerlere saygı hatırlatıldı. 2015/9 karar numarasıyla yayınlanan kararda, CHP Tırı'nın arkeolojik sit alanına konulmasının, Lala Paşa Camii ile Yakutiye Medresesinin olumsuz etkileyeceği, toplum huzur ve düzenin bozulacağı, alanda hiçbir siyasi partiye yer verilmediği hatırlatıldı.
Yakutiye Belediye Başanı Ali Korkut, "Umarım bu kararı da yok saymaz, provokasyonlarına devam etmezler" dedi. Seçim Kurulunun kararına rağmen sosyal medyada CHP'liler yine kışkırtmalarına devam etti. Başkan Ali Korkut, kararın iyi okunarak herkesin gerekli dersi çıkarmasını tavsiye ederek, "Bunlar hak ve hukuktan anlamazlar, yalnızca bağırıp çağırarak kışkırtma yaparlar ama biz yine de yargının tokat gibi kararını onlara hatırlatalım" dedi.
Erzurum İl Seçim Kurulu Başkanlığının 29/05/2015 tarih ve 2015/9 karar nolu kararı şöyle: "Yakutiye Kent Meydanında açılan CHP standının (Tır dorsesi) bulunduğu alanın kentsel ve 3. derece arakeolojik sit alanı içerisinde kalan bölge olması, yaya trafiğine açık ancak taşıt trafiğine kapalı olması, Tır dorsesinin sunulan itiraz dilekçesinde ekli fotoğraflarda söz konusu Yakutiye KEnt Meydanına girişteki kapının kırılmak suretiyle girildiği, Tır konteynırının da Lala Paşa Camii ile Medrese arasındaki bölüme konuşlandırıldığı, hem tarihi eser hem de ibadet hane bulunan bu yerde Tır dorsesi büyüklüğünde bir aracın konulmasının toplum huzur ve düzenini bozabileceği, diğer partilerin bu alan dışında küçük stantlar kullandıkları, CHP'nin Tır dorsesinin bulunduğu alanda hiçbir partinin stant kurmadığı, ölçülülük, eşitlik, kuralları ve Tır dorsesinin bulunduğu yer bir bütün olarak değerlendirildiğinde Yakutiye ilçe seçim kurulunun 26,05,2015 tarih ve 2015/9 sayılı kararında belirtilen bu yöndeki taleple ilgili kararın iptaliyle CHP'ye ait Tır dorsesinin ilgili alandan kaldırılmasına".
Etiketler : ali korkut
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.