SPOR Haber Girişi : 11 Aralık 2013 10:58

Ceylan: Büyük işler başaracağız

Ceylan: Büyük işler başaracağız

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’a nezaket ziyaretinde bulundu. Asbaşkan Ziya Gökalp Ceylan’nda hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda geçti. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, ata sporumuz ciritin yanı sıra on aynı branşta faaliyet gösteren bir federasyon olduklarını belirterek, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy ile de büyük dayanışma içerisinde olacaklarını ve birlikte başarılı hizmetlere imza atacaklarını söyledi.

HASANKEYF’TE CİRİT ŞÖLENİ

Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Atlı Cirit Türkiye Cirit Şampiyonası Finalleri’ni Batman’ın Hasankeyf İlçesinde yaptıklarının altını çizen Ceylan, “Bu yıl kazasız belasız ve kavgasız bir final yaptık. Müsabakalar çok güzel geçti. Hem Hasankeyflliler zevk aldı. Hem de biz zevkli müsabakalar izledik. Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca bize müthiş bir ev sahipliği yaptı. İlçe halkı ciritçilere büyük bir ilgi gösterdi. Ciritçilerde ilçedeki çocukları ve halkı atlara bindirerek şehir turu attı. Bu gerçekten çok güzel bir tablo idi. Bizde bu tablodan çok etkilenerek Mart ayında Batmanda cirit kursu açacağız” dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy’da Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Alpaslan Ceylan’ın kültüre hizmet ettiğinin altını çizerek, “At sporumuz cirit bizim en önemli kültürlerimizden biri, ayrıcı aba güreşi, Şalvar güreşi, aşık, gökbörü ve kızak gibi Türk kültürünün birer parçası olan spor dallarına da hizmet veren bir federasyonda görev yapan başkan Ceylan’ı ve yönetimini kutluyorum”dedi.

Arısoy, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yakın bir diyalog içinde olacaklarını sözlerine ekledi.