SPOR Haber Girişi : 11 Aralık 2017 11:50

Cengizhan'dan altın, Ertuğrul'dan bronz madalya

Cengizhan'dan altın, Ertuğrul'dan bronz madalya
Erzurum'un Judodaki gurur kaynaklarından Cengizhan Dönmez Türkiye şampiyonu olurken, Ertuğrul Dönmez Türkiye ikincisi oldu.
Erzurum'un milli judocuları Ertuğrul Dönmez ve Cengizhan Dönmez, yine Türkiye'de kürsüye çıkmanın gururunu yaşıyor. 689 sporcunun katılımıyla Antalya'da gerçekleşen Türkiye Judo Şampiyonası'nda sporcular 2020 Tokyo Olimpiyatları kadrosuna girmek için ter döktüler.
Milli Judocumuz Cengizhan Dönmez şampiyonayı zirvede kapatırken Ertuğrul Dönmez yaptığı küçük hata nedeniyle final şansını kaybetti ve 3'üncülük kürsüsünde kaldı.
Cengizhan Dönmez finale kadar rakiplerini pipom kararıyla yenerek finale kaldı. İlk müsabakasında Tekirdağ ve ardından Balıkesir, Manisa, İzmirli rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Dönmez, Yarı finalde Bursalı rakibi Uğurcan Zehirli'yi yenerek adını finale Yazdırdı. Final karşılaşmasını da wazari puanıyla Kazanan Cengizhan Dönmez, Büyükler 66 kiloda Türkiye şampiyonu oldu.
Erzurumlu Ertuğrul Dönmez ise Artvin, Ordulu rakiplerini yendi ve çeyrek final öncesinde küçük bir hatayla Kocaeli'li rakibine kaybederek Tepedam müsabakalarına kaldı. Dönnez, Denizli, İstanbul Balıkesir ve rekorsak finalinde kardeşinin yarı finalde yendiği Uğurcan'la eşleşen Ertuğrul Dönmez tempolu başladığı maçı ipin kararı ile yenerek 3'üncülük kürsüsünde yer aldı.
İki kardeş judocu, podyum da yerlerini alarak maçları tribünde takip eden kulüp başkanı Güngör Şenses ve antrenörleri Nurullah Diyarbakır ile Kürşat Hayrettin Garipoğlu ile kazandıkları madalyaların sevincini paylaştı.
Türkiye şampiyonu Cengizhan Dönmez ile üçüncü olan Ertuğrul Dönmez, "Bizde büyük emekleri olan antrenörümüz Nurullah Diyarbakır'a teşekkür ederiz" diye konuştular.
Gün boyu sporcularımızın yanında olarak motive eden antrenör Kürşat Garipoğlu büyük sevinle aynı minderde yetiştiği kardeşleriyle büyük sevinç yaşadı.
Antrenör Nurullah Diyarbakır, "Hedefimiz 2020-2024 olimpiyatları sporcularıma güveniyorum ve başaracağız" dedi.
Kazanılan madalyalar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz tebrik mesajı yayınladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de cep telefonu aracılığı ile kürsüde yer alan Türkiye şampiyonu Cengizhan Dönmez ile üçüncü olan Ertuğrul Dönmez'i tebrik etti.
Etiketler : ödül
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.