SPOR Haber Girişi : 19 Nisan 2011 15:29

cemaatime çanakkale şehitlikleri gezisi

cemaatime çanakkale şehitlikleri gezisi
Pazaryeri-Küçükelmalı köyü camii imamı Davut DALAZ cami cemaati ve köylülerden oluşan 30 kişilik grupla Çanakkaleye gezi düzenledi.. Cemaatiyle birlikte Çanakkaleye gittiklerini kaydeden imam hatip Davut DALAZ; Hepimizin ataları bize bu güzel yurdu bırakmak için cepheye koşmuşlar. Çanakkale’nin her bir yanı kahramanlık destanlarıyla doludur. Hepimizden bir can orada hala yaşamaktadır.Çanakkale Ruhunun her Türk vatandaşının bilmesi gerekmektedir. Ancak bu ulvi duygularla, insan vatanının kıymetini bilebilir. İnsanlarımız orada yaşananların çok küçük bölümünü bilmelerine rağmen bu kadar bilginin bile insanın duygularının artmasını sağlamaktadır.
Ayrıca şehitlerimizin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, çok zor şartlar altında neyi başardıklarını yerinde görme fırsatı bulduk. Okuduğumuz hatimleri ve duaları şehitlerimizin ruhlarına bağışladık. Kilit Bahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Koca Seyid ve Mecidiye Tabyası, Sargı Yeri Şehitliği, Yahya Çavuş ve Ertuğrul Tabyası, Alçı Tepe Köyü, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ile Sultankaleyi rehberl eşliğinde gezerek, ayrıntılı bilgi edindiler dedi.
Ayrıca geziye katılan cemaat ve köylüler Çanakkale Zaferinin kazanıldığı ve binlerce şehidin verildiği vatan toprağını gezmekten dolayı çok mutlu,gururlu olduklarını ve geziden oldukça memnun kaldıklarını belirterek köyümüzün imamına bu geziyi tertip ettiği için teşekkür ettiklerini bildirdiler.