SPOR Haber Girişi : 16 Nisan 2011 23:33

Çaycumada Kutlu Doğum Çoşkusu Yaşandı.

Çaycumada Kutlu Doğum  Çoşkusu Yaşandı.

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası,  Merhamet Eğitimi konferansı ile başladı.Çaycuma Belediye Düğün Salonunu dolduran vatandaşlarımız , Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK’ün verdiği konferansta  kutlu nebiye salat ve selamlarını  sundular.

13 Nisan Çarşamba gecesi Çaycuma Belediye Düğün Salonu anlamlı bir heyecana  sahne oldu. Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası , Çaycuma ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu başladı.19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK konferans konuğu olarak katıldı.

Hz. Peygamberin doğumunun 1440. yılı anısına düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa  Çaycuma Kaymakam Vekili Sinan İNALTEKİN, Belediye Başkanı Mithat GÜLŞEN , resmi ve sivil kurum ve kuruluş yöneticileri ve bay-bayan bir çok vatandaş katıldı.

width=480

Sunuculuğunu imam-hatip Raşit BAYRAKTAR’ın yaptığı program  saygı duruşu ve istiklal marşının ardından İmam-hatip Bahattin TURPÇU’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Ardından ilçe müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Müftü DEMİRTAŞ konuşmasında şunları söyledi:

“Özünde merhametli , eyleminde de şefkatli olan Yüce Rabbimizin adı ile başlıyorum.O Yüce Rabbimizin kimlik kartında “rahman ve rahim” yazıyor.Kullarını da ifade ederken  değerli kitabında “Rahmanın Kulları” diyor.Yüce Rabbimiz varlığı sevgi ile yaratmış, İnsanoğlunu  yaratırken de   merhamet teknesi mesabesinde olan “ana rahmi”nde adeta sevgi  hamuru ile yoğurmuştur.Hz. Peygamberi de “merhamet” misyonu ile bizlere göndermiştir.Her şeyin bir temeli vardır.Temelsiz şeyler varlıklarını devam ettiremezler.Merhametin de bağlı bir temel vardır.Merhamet sevgiye dayanır.Bu sevgi de Allah sevgisidir.Bizim Yunusu’muz ne güzel ifade etmiştir:Yaradılanı severiz , Yaradandan ötürü.Evet, merhametin içerisinde sevgi vardır,bilgi vardır,adalet vardır,sabır vardır.Merhamet çok boyutlu bir kavramdır. Rahmetin merhamete dönüşmesine çok ihtiyacımız var. Son dönemlerde ile yoğurmuştur. Peygamberini de merhamet misyonu ile bizlere gönderiyor.Toplumsal hayatımızda merhametin tezahürlerini daha fazla görmeye ihtiyacımız vardır.Merhametin tezahürlerini bireysel ve toplumsal hayatımızda çok görmemiz gerekmektedir.Zira Kur’an-ı Kerimde merhametin eylem boyutuna geçirilmesi istenmektedir. Cenab-ı Allah Hz. Peygambere hitaben, müminlere şefkat ve merhamet kanadını ger buyurmaktadır”, dedi. 

Programda tüm vatandaşlara mesajlı gül dağıtımı yapıldı.İlçe Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ  İlçe Kaymakam Vekili Sinan İNALTEKİN ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat GÜLŞEN’e ve vatandaşlara gül takdiminde bulundu.

Ardından Kutlu Doğum Konferansına geçildi.19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK “Merhamet Eğitimi” konulu konferansını verdi.İki saat devam eden konferansta  Kur’an-ı Kerime göre rahmetin tecellileri ve toplumsal hayatımız için önemine vurgu yapıldı.

 Programın sonunda İlçe Müftümüz Hüseyin DEMİRTAŞ  ,Doç.Dr. Hayrettin ÖZTÜRK’e günün anısına plaket takdim etti.