SPOR Haber Girişi : 08 Temmuz 2011 07:58

Çaycuma Müftülüğünden 2 günde 6 konferans

Çaycuma Müftülüğünden 2  günde 6 konferans

Çaycuma Müftülüğünce  2011 Yaz Kur’an Kursları kapsamında  planlanan  Eğitimci -Yazar Sait ÇAMLICA  tarafından velilere yönelik olarak verilen   “Geleceğimiz Çocuklarımız” konulu konferanslar sona erdi.  Çaycuma ilçe merkezi başta olmak üzere 5-6 Temmuz tarihlerinde  6 mekanda gerçekleştirilen konferanslar verimli geçti.

 

 

Çaycuma Müftülüğü 2011 yılı Yaz Kur’an Kursları kapsamında planladığı konferanslar serisini gerçekleştirdi.Çaycuma ilçe merkezi başta olmak üzere Perşembe,Filyos, Karapınar, Saltukova ve  Nebioğlu beldelerinde yapılan 6 konferans programı iki   gün sürdü. “Çocuk Eğitimi ve Aile” üzerine yazdığı kitaplarla önemli çalışma ve  projelere  imza atan Eğitimci-Yazar Sait ÇAMLICA  konferansları ile de ilgi odağı oluyor.

 

 İlçe Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ konferans yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yüce Rabbimiz  değerli kitabında  biz yetişkinlere büyük bir sorumluluk vererek şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi,  yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyunuz” (Tahrim,6) buyuruyor. Sevgili peygamberimiz de , anne-babanın çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın iyi terbiye olduğunu  belirtiyor.Yine en yakın örnek olarak anne-babanın çocuğun dini hayatı üzerinde çok önemli izler  bıraktığını haber veriyor.İnsanımıza din hizmeti sunan kurum olarak plan ve programlar yapmak borcundayız. İlçe Müftülüğü olarak Kur’an Kursları kapsamında planlanan programlarımız , elhamdülillah planlandığı gibi gerçekleşti. Amacımız  geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza  ülke çapında devam eden  kurslar kapsamında dini eğitimi ve öğretimi verilirken , velilerimizin de bu sürece dahil edilmesinin gerekliliği vurgusunu yapmaktı.Bu vurgu iyi yapıldı.Ayrıca ailede anne-babanın  hiç farkında olmadan yaptığı hatalar ve bunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkiler gündeme getirildi.Bu konferanslar da şunu da fark ettik ; Eğitim ve öğretim hayat boyu devam ettiği gibi yaz-kış da devam etmelidir. Ülkemiz çapında çocuklara yönelik yaz döneminde konferans geleneği pek yoktur.Ama elhamdülillah ilçemizde bunu gerçekleştirdik.İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.Programlarımıza ilgi gösteren tüm velilere teşekkür ediyorum.Cefakar vefakar din görevlilerimize teşekkür ediyorum”, dedi.

Eğitimci-Yazar Sait ÇAMLICA yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çaycuma Müftülüğüne teşekkür ediyorum.Aile ve çocuk üzerine kafa yoran ve konferanslar veren bir insan olarak Yaz Kur’an Kursları dönemimde de konferanslar vermeyi planlıyordum.İlk defa Çaycuma ilçemizde yapmak nasip oldu.Bir eğitimci olarak  bu alanda çok büyük çalışmalara ve programlara ihtiyacımız olduğunu söylüyorum.

Evlatlarımıza sahip çıkmanın birinci kuralı önce kendimize sahip çıkmaktır. Anne baba evdeki aile hayatını yeniden gözden geçirmeye mecburdur. Çocukların sadece kalıplarına değil, kalplerine de dikkat etmek zorundayız. Çocuklara sadece biyolojik anne babalık yapmak yeterli değil; çocukların ruhlarını da terbiye etmek zorundayız. Evlatlarınıza öğretmek istediğiniz şeyi önce sizler yapacaksınız. Evladına merhameti öğretmek isteyen bir anne baba merhametli olmak zorundadır. Sabrı öğretmek istiyorlarsa sabırlı olmak zorundadırlar. Evladına Kur’an merkezli bir hayat yaşatmak isteyen bir anne baba, Kur’an merkezli bir hayat yaşamak zorundadır. Sadece kandillerde, ramazan ayında, Cuma namazlarında camiye gelen bir baba, evladına 5 vakit namazı ve Kur’an merkezli bir hayat yaşamayı nasıl öğretecek? Kural şudur: Öğretmek istediğiniz şeyi önce siz yapacaksınız. İnsan ekmekle doyar, emekle büyür, sevgiyle yaşar” dedi.