EKONOMİ Haber Girişi : 11 Nisan 2009 14:36

Cami, 20 metrekare yüzünden satışa çıktı

Cami, 20 metrekare yüzünden satışa çıktı
Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde, 3 yıl önce Göynük Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği kuran vatandaşlar, yetersiz kalmaya başlayan Merkez Camisi'nin yerine yeni bir cami yaptırmak üzere harekete geçti. Eski caminin arsası küçük gelince, dernek çevrede bulunan ve 29 kişinin hisselerinin olduğu birkaç arsayı da almak istedi. Bazı hisse sahipleri kendi haklarını bağışlarken bazıları da parasıyla sattı.

6 MİLYON DEĞER BİÇİLDİ
Bu arada dernek, Mustafa Kaplan'ın 6 çocuğu ve eşine miras bıraktığı 143.5 metrekarelik arsayı da istedi. Kardeşlerden 5'i ve anne hisselerini verirken, Sait Kaplan ise iddiaya göre kendi hissesine düşen 20.5 metre kareyi vermedi. Bunun üzerine çareyi mahkemeye başvurmakta bulan dernek, ortaklığın giderilmesi için İzalei Şuyu davası açtı. Bu arada 20 ayda yapımı tamamlanan 2 bin kişilik cami, 2009 yılının başında ibadete açıldı. Kemer Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada ise 6 milyon 710 bin 840 TL değer biçilen caminin ihale yoluyla açık artırmada satışına karar verdi.

'BİZDEN DÜKKÂN İSTEDİ'
Cami eğer satılamazsa, en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen süre sonunda en çok artırana satılacak. Derneğin ihaleye girip, 6 milyon 710 bin 840 TL'lik bedel üzerinden hesaplandığında, Sait Kaplan'ın 20.5 metrekarelik yeri için yaklaşık 65 bin TL'yi ödemesi bekleniyor. Dernek Başkanı Veli Koyuncu, Sait Kaplan'ın para talep etmediğini, caminin altından dükkân istediğini öne sürerek, "Biz de bu talebi kabul etmedik. Bunun üzerine bu sorunlar yaşandı" dedi.