SPOR Haber Girişi : 23 Mayıs 2014 20:24

Buzda şampiyon Genç Dadaşlar

Buzda şampiyon  Genç Dadaşlar

8 takımın katılımıyla gerçekleşen ve 7 hafta süren 2013-2014 sezonu Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Gençler Ligi oynanan final maçlarıyla tamamlandı. 

17-18 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleşen Play-off müsabakalarında Büyükşehir Belediyesi Ankara, Kocaeli büyükşehir belediye Kağıtspor, Erzurum Gençlikspor ve Boğaziçi Patenajspor takımları karşı karşıya geldi. Yarı final müsabakasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ile B.B Ankaraspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın İlk devresinde mavi beyazlılar, yediği iki gol sonrası periyodu 2-0 mağlup kapadı. İkinci periyotta rakibi karşında gol bulamayan Kağıtsporlu Hokeyciler, üçüncü devrede çok üstün bir oyun sergileyerek, maçın bitimine 3 buçuk dakika kala Berk’in golü ile durumu önce 2-1’e, bitime 5 saniye kala Eren’in golüyle de maçı uzatmaya taşıdı. Uzatmanın üçüncü dakikasında Ahmet’in altın golüyle finale kaldı.

Final karşılaşmasında ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Erzurum temsilcisi, Gençlik Spor Kulübüne 5-1 yenilerek ligi ikinci olarak tamamladı. 

Müsabaka sonrasında yapılan ödül töreninde kazanan takımlara kupa ve madalyaları ile en iyi oyunculara ödülleri TBHF yetkilileri tarafından verildi.Şampiyonada En Değerli Oyuncu ödülünü B.B Ankara SK’den Mehmet Kiraz, En İyi Kaleci ödülünü B.B Ankara SK’den Berk Akın, En iyi Defans ödülünü KBB Kağıt SK’den Eren Doru, En İyi Forvet ödülünü ise Erzurum Gençlik SK’den M. Sefa Kavaz aldı.