SPOR Haber Girişi : 26 Şubat 2015 12:08

Buz salonları proje zengini yaptı

Buz salonları proje zengini yaptı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şehirdeki buz salonlarının, Erzurum ve bölge için ideal spor mekanları olduğunu belirtti.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şehirdeki buz salonlarının, Erzurum ve bölge için ideal spor mekanları olduğunu belirterek, "Projelerin yanı sıra kulüplerimizin çalışmalarına bu salonlar ev sahipliği yapıyor" dedi. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2011 Üniversiade kapsamında yapılan buz ve kayak tesislerinin yanı sıra diğer spor tesislerinin tam kapasite ile Erzurum ve Türk sporuna hizmet verdiğini söyledi. Taşkesenligil, Devletin ve hükümetin Erzurum'a kazandırdığı spor tesislerinin yüzde yüz kapasiteli ile Türk gençliğine hizmet verdiğinin altını çizerek, spor tesisleri sayesinde sosyal sorumluluk projelerinin arttığını söyledi.
Taşkesenligil, Erzurum'da şu anda beş ayrı projenin buz sporları adına devam ettiğinin altını çizerek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı protokol gereği Spor Genel Müdürlüğümüzün desteği ime Erzurum ve beş ayrı ilden 'Buzda Yeşeren Düşler' projesi kapsamında öğrencileri Erzurum'a hafta sonları getirerek buz pateni yaptırıp, Erzurum'u gezdiriyoruz" dedi. Erzurum Valiliği öncülüğünde dört yıldır Kış Sporları Eğitim Projesini aralıksız sürdürdüklerini ve Erzurum'daki Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerindeki okullardan belirledikleri öğrencilere buz pateni yaptırdıklarını ifade eden Taşkesenligil, "Yine Valiliğimiz ile Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Üniversiteli Acemi Patenler Projesi ile Buzda Yeşeren Düşler ve Buzdaki İnciler projeleri devam ediyor. Ayrıca Erzurum Bisiklet ve Genhçlikspor Kulübü ile Maddeye Değil Bisiklete Bağlan' Projelerimizde tam gaz devam etmektedir. Devletimiz ve hükümetimizin ilimize kazandırdığı buz salonları yüzde yüz kapasite ile spora hizmet vermektedir" dedi.
Erzurum'daki buz salonlarının sadece Erzurum ve bölge gençliğine değil, yurt içindeki ve yurt dışındaki takımlar ile milli sporculara hizmet verdiğinin altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Yurt dışından gelen curling, short track ve buz patenciler ilimizdeki buz salonlarında kamp yapıyor. Ayrıca ülkemizdeki bir çok spor kulübü ile milli takımlarımızda ilimizdeki buz salonlarından faydalanıp, çalışmalar yapıyor. İlimizde buz sporlarında faaliyet gösteren tüm ekiplerde yoğun idman programlarını buz salonlarımızda sürdürmektedir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.