SPOR Haber Girişi : 03 Mart 2015 07:56

Buz hokeyinde heyecan sürüyor

Buz hokeyinde heyecan sürüyor
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından düzenlenen Büyük Erkekler Birinci Lig Müsabakaları devam ediyor.
Erzurum Gençlikspor Kulübü, yaşıtlarından daha büyük rakipleri ile ligde mücadele ediyor. Daha önce iki maçını farklı kazanan Antrenörler Mc. Adams Keith ve İkram Çintimar'ın talebeleri bu kez Erzurum'da Ankara BBSK'yı konuk etti. 3 Binlik Buz Arena'da oynanan ve nefesleri kesen karşılaşmanın üç periyodu da büyük çekişme içerisinde geçti. Ferhat Doğuş Aygün'ün baş hakemliğini yaptığı Konuray Taşköprülü ve Ekrem Aygün'ün çizgi hakemliklerini üstlendiği müsabakada Erzurum Gençlikspor rakibine 6-4 mağlup oldu. 
Üç Binlik Buz Arena'da oynanan karşılaşma öncesinde Buz Hokeyi Federasyonu'nun talimatı ile müsabaka öncesinde lenf kanserinden hayatını kaybeden Ömer Kantar için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra maça geçildi. Müsabakada özellikle Erzurumlu hokeycilerin üzgün oldukları görüldü. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kızılkaya'nın da izlediği maçta gülen taraf başkent ekibi oldu.
Erkeklerde Süper Ligdeki Erzurum temsilcisi Büyükşehir Belediyespor'un ardından Birinci Ligde de Erzurum'u Gençlikspor Buz Hokeyi'nde temsil ediyor. Erzurum ekibinin sporcuları genç yaş grubunda olmasına rağmen, yaşıtlarından daha büyük sporcularla, büyükler kategorisinde oynuyor. Ankara Büyükşehir Belediyespor, Erzurum Gençlikspor karşısında ilk periyodu 3-2 önde kapattı. İkinci periyot 5-4 Başkent ekibinin üstünlüğü ile sona erdi. Son periyodu da 6-4 kazanan Ankara BBSK, mücadeleden 6-4 galip ayrılan takım oldu. Ankara BBSK'nın Coach'u Yücel Koç, iki takımında Ömer Kantar'ın hayatını kaybettiği acılı bir ortamda karşılaştığını belirterek, iki takımı da verdikleri mücadeleden dolayı kutladı.
Etiketler : buz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.