EĞİTİM Haber Girişi : 14 Nisan 2016 14:54

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÖĞRENCİLERE LYS DESTEĞİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÖĞRENCİLERE LYS DESTEĞİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere eğitim desteği sunuyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere eğitim desteği sunuyor. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Çaykara Gençlik Merkezi tarafından LYS öğrencilerine yönelik düzenlenen kurslardan 300 öğrenci yararlanıyor. Kurslarda LYS öğrencilerine sınav sistemi hakkında bilgiler aktarılıyor. Erzurum Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ÖSYM Uzmanı Muhsin Erhan, öğrencilere YGS puan türleri ve LYS alan belirlemeleri hakkında detaylı bilgi verdi. ÖSYM Uzmanı Erhan, eğitim çalışmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, sayısal, sözel ve eşit ağırlık öğrencilerinin alanlar arası geçişlerinin kolaylaştırıldığını, bunun için de tercih formlarında istedikleri bölümlere yerleştirildiklerini hatırlattı. Erhan, "Örneğin; bir sayısal öğrencisi tıp, eczacılık, dişçilik, mühendislik fakültelerine giremediği halde hukuk fakültesini tercihte bulunuyor fakat eşit ağırlık öğrencisinin böyle bir imkânı yok. Bunun nedeni ise biyoloji, kimya ve fizik bölümlerinden soru çözememesidir" dedi. 
"Dünyada insanlar artık yeni mesleklere yöneliyor. Bunun için de sosyal bilişim uzmanlarının sayısının arttığını görüyoruz" diyen ÖSYM Uzmanı Erhan, artık gelişen dünyada alışılmış mesleklerin değil, insan ve bilişim odaklı mesleklerin göz önünde olduğuna dikkatini çekti. Erhan, bu mesleklere ulaşmak için öğrencilerin sabırlı, çalışkan olmaları ve kendilerine hedef belirlemeleri gerektiğini vurguladı. 
Etiketler : lys
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.