KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 13 Mart 2017 12:17

Büyükşehir'den 12 Mart Kurtuluş Gecesi

Büyükşehir'den 12 Mart Kurtuluş Gecesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü ile İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 96. yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi.
Sanatçı Aykut Kuşkaya ve Şair Nurullah Genç'in katıldığı program yoğun ilgi gördü. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz ve diğer yetkililerin iştirak ettiği programda Şair Nurullah Genç ve Sanatçı Aykut Kuşkaya sevilen eserlerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi.
Başkan Vekili Tavlaşoğlu, programda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Anadolu'nun önsözü olan şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü ve İstiklal Marşı'mızın TBMM'de kabulünün 96. yıldönümünde Başkanımız Mehmet Sekmen'in talimatıyla böyle bir program düzenledik. Bildiğiniz gibi 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyoruz. Önce Ruslara ardından Ermenilere karşı vatan toprağını koruyan Erzurumlular, Türk'ün sarsılmaz iradesini, vatan ve bayrak sevgisini, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığını bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Esaret ve karanlık dolu günlerde ezanı, bayrağı, namusu ve toprağını koruyan Erzurum, düşmana asla geçit vermemiştir. Bu nedenle 12 Mart serhat kentimiz Erzurum'un esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür. Yüce Allah milletimize bir daha böyle esaret dolu günler yaşatmasın."(iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.