ERZURUM Haber Girişi : 24 Nisan 2015 16:06

BÜYÜKŞEHİR KANDİLDE DE ERZURUMLULARLA BERABER...

BÜYÜKŞEHİR KANDİLDE DE ERZURUMLULARLA BERABER...
Her mevtaya bir fidan uygulaması başlatan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hayatını kaybedenlerin hatıralarını fidanlarla yaşatıyor.
Her mevtaya bir fidan uygulaması başlatan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hayatını kaybedenlerin hatıralarını fidanlarla yaşatıyor. Regaip Kandili münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut ve mezarlıkta görevli imamlar, yakınlarının mezarlarını ziyaret için Asri Mezarlığa gelen vatandaşlara mezarlık girişinde lokum ikram ettiler ve ziyaret ettikleri mezarlara dikmeleri için çam fidanı hediye ettiler. Ayrıca mezarlıklarda imamlar tarafından gün boyu Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. 
Kandil nedeniyle mezarlık ziyaretinde bulunanlara, çam fidanı dağıtımına başladıklarını ve bu kandilde bin fidanı halkımıza dağıttıklarını açıklayan Daire Başkanı Bulut, mezarlıklarda bahar temizliğiyle beraber, fidan dikimi, çimlendirme ve çevre düzenlemesi yaptıklarını da kaydetti. Erzurum'daki mezarlıklarda metfun şehit, alim, kanaat önderi ve eşraflarının mezarlarının bulundukları alanlar ile Garipler Mezarlığı'na gül ve çam fidanı dikimi çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Bulut, "2015 yılında vefat edenler anısına mezarlık içerisinde belirlenen alana çam fidanı dikmekteyiz. Kandil, bayram ve diğer dini günlerde mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlarımıza da ziyaret ettikleri mezarlara dikmeleri için çam fidanı hediye etmekteyiz" dedi.
KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Regaip kandili vesilesiyle Erzurumluların kandillerini tebrik için kandil simidi dağıttı. Ulu Cami önü, Yakutiye Kent Meydanı, Filgeçti Köprüsü, Aziziye İlçesi Milli Egemenlik Caddesi, Palandöken İlçesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı AVM önü, İkinci Marketler, Hacı Ahmet Baba Camii Meydanı ve Sanayi Semti Endüstri Caddesi'nde yapılan simit dağıtımı Erzurumluları memnun etti.
Etiketler : fidan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.