EKONOMİ Haber Girişi : 09 Kasım 2020 01:28

Büyükşehir’in büyük yükü!

Büyükşehir’in büyük yükü!
Sırf yaşlı ve engelli vatandaşlar tek kuruş ödemeden şehiriçi ulaşımında seyahat etsin diye belediyenin omuzlarına büyük yük biniyor: Dört buçuk milyon bedava yolcu, beş buçuk milyon lira gider…

65 yaş ve üzeri kişilerle engelli vatandaşların ücretsiz yararlandıkları şehiriçi ulaşım hizmetinin yıllık bedeli belediyeye beş buçuk milyon lira…

Merkezi hükümetin aldığı karar uyarınca şehiriçi toplu taşım araçlarında 65 yaş ve üzeri yolcuların yanı sıra engelli vatandaşlardan bilet parası alınmıyor.

Bu durum Erzurum’da şöyle bir sonuç doğurmaktadır.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında toplam 4 milyon 413 bin yolcu taşıdı ve bu yolcular için yaklaşık beş milyon beş yüz bin lira bir harcama yaptı. Siz bu masrafa bir de merkezi hükümetin her ay araç başına ödediği bin lirayı da eklerseniz, meblağ daha da yükselecektir.

Bazılarının sandığının aksine bu ücretsiz yolcu taşıma hizmetinin tüm yükü büyükşehir belediyesinin omuzlarında… Buna rağmen bugüne kadar yaşanan bu süreçten hiç şikayetçi olmayan Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’un röntgenini çekme ihtiyacı duydu.

Verda KARATAY - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.