GENEL Haber Girişi : 30 Ekim 2018 15:39

Büyükşehir Horasan’a canlı hayvan pazarı yaptı

Büyükşehir Horasan’a canlı hayvan pazarı yaptı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesine de Canlı Hayvan Pazarı yaptı.
 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Canlı Hayvan Pazarı’nda sona yaklaşıldı. 
Horasan’da 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hayvan pazarının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95’e ulaştı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Horasan Canlı Hayvan Pazarı’nın çevre ilçeler ve bölgeye hizmet vereceğini söyledi. 
Başkan Sekmen, “Türkiye’de tarım ve hayvancılığa böylesine bir desteği sağlayan tek belediye Erzurum Büyükşehir Belediyesi’dir. İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. Horasan ilçemize de hayvan pazarı inşa ettik. Yatırımımızın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95’e ulaştı. Neredeyse bitti. Canlı Hayvan Pazarı tamamlandığında gerek Horasan’daki gerek diğer ilçelerimizdeki gerekse de bölgemizdeki hayvan varlığı artacak. İlçemizdeki ticaret hacmi de bu yatırımla birlikte giderek yükselecek” dedi. 
Başkan Sekmen, “Horasan’da Canlı Hayvan Pazarı’nın kurulmasıyla birlikte hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek” diye konuştu. 
Bu arada Horasan’da yapılan Canlı Hayvan Pazarı’nda mescit, nizamiye, karantina ahırı, bakıcı evi, misafir hayvan ahırı, kapalı ve açık padok, idari bina, araç yıkama ünitesi ve diğer müştemilatlar yer alıyor. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.