ERZURUM Haber Girişi : 09 Şubat 2016 23:45

Büyükşehir, araç filosunu güçlendiriyor

Büyükşehir, araç  filosunu güçlendiriyor
Toplu ulaşım hizmetlerinde şehre kalite standardı kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağına 10 yeni nesil otobüsü dâhil etti.
Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu güçlendiriyor. 
Toplu ulaşım hizmetlerinde şehre kalite standardı kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ağına 10 yeni nesil otobüsü dâhil etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla alınan araçlar, ulaşım ağına adeta güç kattı. Toplu ulaşım hizmetlerine dâhil olan yeni nesil araçlar teknolojinin bütün özelliklerini barındırıyor. Dizel yakıtlı 9 metre uzunluğundaki 10 otobüs, yolcu seferlerine başladı. Şehir içi toplu taşımada özellikle sabah ve akşam mesai saatlerinde yaşanan yolcu yoğunluğunu gidermek, bazı semtlerde yaşanan ulaşım sorununu çözmek, vatandaşın daha kaliteli ve modern ulaşım hizmeti alabilmesi için sefere konulan araçlar vatandaşların beğenisini kazandı. Bu arada ihalesi yapılan 30 yeni nesil 12 metre uzunluğundaki CNG yakıtlı (Doğalgazlı) otobüsler de mart ayında ulaşım ağına dâhil edilecek. Böylelikle, kentteki toplu ulaşım ağında 85 belediye otobüsü, 139 özel halk otobüsü ve 95 de minibüs yer alarak, toplu taşıma önemli ölçüde rahatlayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.