SPOR Haber Girişi : 28 Mayıs 2014 17:00

BÜYÜK TURNUVAYA BÜYÜK DESTEK

BÜYÜK TURNUVAYA BÜYÜK DESTEK

2016 yılında Anadolu Spor Akademisi tarafından düzenlenmesi planlanan ve dünya takımlarının katılımının beklendiği İnternational Erzurum Cup Turnuvası ilgi görüyor. 
Son yıllarda sportif anlamda büyük başarıların elde edildiği Türkiye’de özel teşebbüslerinde bu alanda büyük pay sahibi olduğu görülüyor. Erzurum’da da son yıllarda son yıllarda bölgede çocukların spora katılmasında etkin bir konumda olan Anadolu Spor Akademisi Projesi şimdi de kulüplerin katılacağı uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Koordinatör Özcan Şimşek öncülüğünde 2016’da Erzurum’da yapılması planlanan İnternational Erzurum Cup turnuvası için start verildi.
İnternational Erzurum Cup için düğmeye basıldı. Dünyanın birçok ülkesinden büyük futbol takımlarının katılımının beklendiği 2016 yılında Anadolu Spor Akademisi’nin öncülüğünde yapılacağı büyük turnuvaya Büyükşehir Belediyesi’nden de destek geldi. Başkan Sekmen, geleneksel hale getirilmesi planlanan turnuva için her türlü desteğin verileceğini söyledi. Anadolu Spor Akademisi Projesi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek ve heyetindekiler Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti ve "İnternational Erzurum Cup" futbol turnuvası hakkında Başkan Sekmen’i bilgilendirirdi. Genel Koordinatör Özcan Şimşek tarafından Başkan Sekmen’e Anadolu Spor Akademisi’nin 25 numaralı forması hediye edildi.
ŞİMŞEK; ERZURUM’UN POTANSİYELLERİNİ HAREKETE GEÇİRİYORUZ
Asa Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyarete giden ve organizasyon hakkında bilgi veren ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, Erzurum’un rakım bakımından dünyadaki en yüksek 5 yerleşkeden biri olduğuna dikkat çekti. Dünyada rakım alternatifi bu kadar az olan bir şehirde rakıma bağlı olarak oksijen kalitesi ve sporcu kondisyonuna etkisi tabi ki birçok şehirden çok daha verimli olacağına vurgu yapan Şimşek, “Ortaöğretim kitaplarında Erzurum ülkemizin çatısı olarak adlandırılmaktadır. Erzurum bulunduğu coğrafik konumunun dezavantajlarını avantaja çevirmesi gerekmektedir. İlimiz 2011 yılında Dünya üniversiteler Arası Kış Oyunlarında kış turizmi açısından tüm dünyaya kendini tanıtmış fakat yaz aylarında ilimiz coğrafik konuma bağlı olarak yapılacak sporcuların yaz kampı imkanlarını maalesef ülkemizdeki takımlara bile tanıtabilmiş durumda değildir. Ülkemizde yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 1000 futbol takımı kamp yapmaktadır. Bu sayı yaklaşık 30 bin kişi ve yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ekonomik döngü anlamına gelmektedir. Kamplarda düşük rakım için Antalya ve çevresi, yüksek rakım içinde Bolu ve çevresi seçilmektedir. Maalesef ilimizin kamp imkanları ve kamp yapan sporculara sağlayacağı fiziki ve kondisyon faydaları tam olarak anlatılamamıştır. Projemizin genel amacı ilgili kişilere ilimizin artı yönlerini yerinde anlatarak insanların dikkatini çekebilmektir. Vakit nakittir anlayışıyla hareket ederek, el birliği, güç birliği yaparak, vizyonlarımızı birleştirip. Dayanışma içinde 2016’den itibaren Erzurum’u sporcuların ve Takımların Kamp merkezi yapmak için süreyi hızla inşa etme amacıyla İnternational Erzurum Cup turnuvasını yapacağız” dedi.
“KAMPLARIN SAYISI ARTACAK”
2016 yılında yapılması planlanan organizasyonun her yönüyle Erzurum ve bölgeye katkı sunacağını söyleyen Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, mini dünya kupası ölçeğinde olacak bu turnuvaya Büyükşehir Belediyesi’nden de destek istedi. Şimşek, “Toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Bu organizasyon gelecek yıllarda bölgenin kamp merkezi olmasına katkı sağlayacaktır. Spor yöneticileri, teknik direktörler, antrenörler, tur operatörleri, turnuva organizatörleri ve spor turizmi ile uğraşan yöneticileri bölgeye getirerek yerinden yapılacak tanıtımlar vasıtasıyla Spor Yöneticilerini ilimizde kamp yapmaya teşvik edecektir. Daha sonra spor oyunları organizasyonları, ulusal ve uluslararası turnuvalar ile ilimizin ve bölgemizin tanıtımı ile insanların bu bölgeye çekilmesini ve bölgemizin tanıtımını yapmaktır” diye konuştu.
SEKMEN; HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de ASA ekibinin yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin en önemli spor projeleri arasında gösterilen Anadolu Spor Akademisi’nin Ağrı, Hakkari, Muş, Erzurum, Van ve Şanlıurfa takımları ile dünya çapında elde ettiği başarıların taktire şayan olduğunu söyleyen Başkan Sekmen, “Erzurum yaz aylarında ılıman bir iklim ve yüksek irtifada olduğundan dolayı futbol takımlarının yaz kampları için ideal bir ortam oluşturmaktadır. Kamp yapacak takımlar yüksek irtifanın vereceği fizyolojik verimliliği üst seviyede alacak olmasının yanında Dünyadaki küresel ısınmadan dolayı yaz aylarında her yer sıcakla boğuşurken Erzurum yaz ayların da kamp yapacak takımlar için ideal bir çalışma ortamı sağlayacaktır. Tesisleşmesini bitirmiş olan Erzurum bu tür turnuvalar için belkide dünyada ender rastlanacak şehirlerden bir tanesidir. Bu yaş grubu çocuklar için bu turnuvalar kültürel açıdan kaynaşma adına son derece önemli turnuvalardır. Büyükşehir Belediyi olarak kurumumuz bünyesinde spor müdürlüğıü oluşturduk. 2016 yılında yapılacak bu organizasyona tüm gücümüzle destek vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
GENEL SEKRETER KESKİN’E FORMA HEDİYE EDİLDİ
Öte yandan Anadolu Spor Akademisi ekibi tarafından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Selami Keskin’e de ASA forması hediye edildi. ASA’nın büyük başarılarını gururla takip ettiklerini söyleyen Genel Sekreter Selami Keskin, Erzurum’un ve bölgenin ismini başarılarla yad ettiren böylesi kurumlara her türlü desteğin her kesimden verilmesinin gerekliliğine işaret etti. Keskin, 2016 yılında yapılması planlanan turnuvanın bir anlamda 2011 Kış Spor Oyunları gibi Erzurum’un tanıtımında büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. ASA Genel Koordinatörü Şimşek’den formayı alan Keskin, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm desteğin verileceğini söyledi.