EKONOMİ Haber Girişi : 31 Ekim 2008 10:35

Burdur Hacı adayları göz yaşları ile ugurlandı

Burdur Hacı adayları göz yaşları ile ugurlandı
Burdur'dan kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
 
 Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Emniyet Müdürü'nün de katıldığı uğurlamada hacı adaylarından dualar istendi.
 
 Burdur Pazar Camii önünde düzenlenen törende hacı adayları yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı. Kutsal topraklara gitmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten hacı adayları, Müslüman âlemi, Türk milleti ve Türkiye'nin terörden kurtulması için dua edeceklerini belirtti. Törende konuşan İl Müftüsü Halil Arık, hacı adaylarına nasihatlerde bulunarak, şu ibretlik olayı anlattı: "Pakistan'ın dev şairi Muhammet İkbal'in hacdan dönen bazı kimseler ziyaret etmiş. Kimisi tesbih kimisi seccade, kimisi hurma getirmiş. Şair bu hediyelere cevaben demiş ki; Ey hacca gidip gelenler, bütün bunlar gelip geçici, oradan tesbih, seccade, hurma getireceğinize Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz'in muhabbetini getirseydiniz, Hz. Ebubekir'in sadakatini getirseydiniz, Hz. Ömer'in adaletini, Hz. Osman'ın ihlasını ve cömertliğini getirseydiniz."
 
 Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ise, 4 bin 500 adayın arasından seçilmiş olmanın bir şans değil tevafuk olduğunu dile getirdi. Orada geçirilen her saniyenin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Akkaya, "Sağlıkla gidiniz, sağlıkla geliniz. Hepimizi Allah(c.c) kavuştursun." dedi.
 
 Burdur Valisi İbrahim Özçimen de, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.
 
 Özçimen, "Bizlerden oralara selamlar götürün. Oradan da bizlere selamlar getirin. Orada milletimiz, ülkemiz için dualar edin. İnşallah sağlıcakla gidip dönerseniz." diye konuştu.
 
 Din görevlilerinin söylediği ilahiler eşliğinde hacılar otobüslerine bindi.
 
 Vali Özçimen, otobüslere kadar gelerek hacı adaylarından birebir dua istedi. Ardından hacı adayları gözyaşları içinde uğurlandı.
 
 
 
 (CİHAN)