EKONOMİ Haber Girişi : 22 Aralık 2016 12:44

Bu kurum bölgeye çok faydalı olacak!

Bu kurum bölgeye çok faydalı olacak!
KUDAKA genel sekreterliğine atanan Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Palan Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısı ile kentteki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelerek, kurumla alakalı yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına destek is
KUDAKA Genel Sekreterliğine getirildikten sonra ilk defa basın mensuplarıyla bir araya gelen Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ajansın imajına yönelik ortada dolaşan yanlış anlaşılmaların son bulması için yerel ve ulusal medyadan destek beklediğini belirtti. Ajans içerisinde işin ehli, çalışkan bireylerin bulunduğunu ifade eden Demirdöğen, KUDAKA'nın ülke için çok faydalı işler gerçekleştireceğini söyledi. Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesinde, hem kamu hem de özel yatırımlara zemin hazırlamak için çalışan ve Kalkınma Bakanlığına bağlı bir kurum olduklarını belirten Genel Sekreter, "KUDAKA olarak 45 kişilik teorik bir kapasite gözüküyor ama şu anda 30 kişi civarındayız. Bunlardan malum sebepten ötürü kurumdan ayrılan sayısı 4 kişi. Ama sanki kurumda hep bu yapı varmış gibi bir hava var. O konuda desteğinize ihtiyacımız var çünkü böyle bir kurum değil ve tamamen bölge için çalışan bir kamu kuruluşu niteliğinde. O tür faaliyetleri yapan kişiler varsa da bunların da şahsi olarak ele alınmasını istiyorum. Her kurumda vardır bu. Bütün kurumun bu şekilde tanıtılıp lanse edilmemesi için sizin yardımınızı rica ediyorum," diye konuştu. 
Yatırım destek oranlarıyla alakalı olarak yapılan, adaletsiz dağıtım gerçekleştirildiğine dair eleştirilere de cevap veren Prof. Dr. Demirdöğen, bunun haksız bir eleştiri olduğunu ve Erzurum'a 3 milyon, Erzincan'a 2 milyon, Bayburt'a ise 1 buçuk milyon olacak şekilde yatırım oranların ayarlandığını ifade etti. Asıl sorunun proje yazmak konusunda yaşandığına dikkat çeken Osman Demirdöğen, proje yazma kabiliyetinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.  Erzincan ve Bayburt'ta iyi projelerin yazıldığını söyleyen KUDAKA Genel Sekreteri, Erzurum'da ön yargıyla da alakalı olarak proje yazma konusunda sıkıntılar olduğunu belirterek kendisinin ajanstaki görev süresi boyunca, torpil, kayırma gibi durumlara izin vermeyeceğini ifade etti.  Esprili ve sıcak bir havada gerçekleşen basın toplantısı gazetecilerin KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen'e soru yöneltmeleri ve toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu. 
Mariye ÇELİK

Etiketler : kudaka
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.