GENEL Haber Girişi : 17 Aralık 2018 09:32

Bu hizmet alkışlanır

Bu hizmet alkışlanır
Sekmenle birlikte başlayan sosyal belediyecilikte Erzurum'da, dört buçuk yılda 22 bin anne adayına ya da anneye maddi-manevi yardım yapıldı, bin 100 ailenin evi yeniden kuruldu ve 37 bin insan ihtiyacı olan giysiye kavuştu.
Mehmet Sekmen'i seversiniz yahut sevmezsiniz elbette tercih de sizin karar da... Lakin sizi ehli vicdan olmaya davet ederek bir kaç dakikanızı ayırıp bu satırları okumanızı istirham ediyoruz. Mehmet Sekmen'le birlikte, Erzurum'da beş yıl öncesine kadar adını dahi bilmediğimiz hizmetlerle tanıştık. Ve bu hizmetlerin çoğu da aslında doğrudan belediyecilikle ilgili olanlar değil. En iyisi mi siz bu haberi bir okuyun sonra karar verin.

Erzurum, sosyal belediyecilikte rol model
Sosyal belediyecilikte ülke genelinde rol model kabul edilen Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yoksul ve dar gelirli ailelere kol kanat olmaya devam ediyor. Mehmet Sekmen'le başlayan bu süreç, geride kalan dört buçuk yılda bir rekoru da beraberinde getirdi. Belediyenin görevlerinin yalnızca rutin belediye hizmetleri olmadığını, nerede bir aç ya da düşkün varsa aynı zamanda o durum, belediyenin birinci derecede görevi olduğu gerçeğinin hatırlanıp gereğinin yapıldığı bir şehir olan Erzurum'da, Mehmet Sekmen sessiz sedasız öyle anlamlı hizmetlere imza attı ki, duyan öğrenen herkes şapka çıkarmaya başladı.


Cenaze hizmeti, Sekmen'i fenomen yaptı
Beş yıl önce bu şehirde bir kişinin cenazesi olduğunda, büyükşehir belediyesi en fazla mezar kazma hizmeti veriyor ve o kişinin o cenazeyi kaldırıp kaldırmayacak imkana sahip olup olmadığına bakmıyordu. Fakat Mehmet Sekmen'le öyle bir köklü değişim oldu ki, bugün Erzurum'da sosyal konumu ne olursa olsun her kimin cenazesi varsa, başından sonuna kadar büyükşehir belediyesi ilgileniyor ve o acılı aileye neredeyse hiç bir görev bırakmıyor. Halk arasında büyük bir takdir toplayan bu belediye hizmetinden ötürü seven sevmeyen herkes Sekmen'e teşekkür ediyor.

22 bin anne adayı ya da anne belediyeyi yanında buldu
Başkan Sekmen'le başlayan ve Erzurum halkının ilk kez tanık olduğu hizmetler elbette ki yalnızca cenaze işlemleriyle sınırlı değil. İşte size son dört buçuk yılda bu şehirde sessiz sedasız yapılan hizmetlere bir kaç örnek: Erzurum Büyükşehir Belediyesi dört buçuk yılda 22 bin anne adayı kadına gebelik öncesi ve gebelik sonrası danışmanlık hizmeti verip maddi-manevi yardımda bulundu.
Bu 22 bin anne adayı içerisinde maddi durumu iyi olmayanlara, doğacak çocuğun mamasından giyimine kadar her türlü destek verildi, anneye ise parasal imkan sağlandı. Ayrıca binlerce aday adayı da, sağlıklı bir gebelik dönemi yaşaması ve sağlıklı doğum yapması hususunda uzmanlar aracılığıyla bilgilendirildi.

Aç ve açıkta kimse olursa biz o gün kahroluruz
"Bu şehirde benim ocağımda çorbam kaynamı- yor, ya da ben bu şehre geldim kapıda kaldım" şeklinde bir cümle bizi kahreder ve bitirir” diyen Mehmet Sekmen, "Biz belediyeciliği insanı mutlu etme aracı olarak görüyoruz. Düşünün ki dünya- nın en iyi yolu asfaltı, altyapısı parkı bahçesi sizde ama sizin şehrinizde bazı insanlar açlık çekiyor, bazı insanlar karda kışta kapıda kalmış. Ne önemi var o dünyanın en iyi altyapısının. Önemli olan şehrinizde aç ve açıkta kimsenin kalmamasıdır ve insanların 'başıma bir hal gelirse bu şehirde benim belediyem var, bana sahip çıkar' demesidir. Biz işte bu hayır duasının peşindeyiz. Belediye hizmetleri nasılsa bir şekilde yapılıyor ediyor, orada bir sorun yok ki..."

Yüzlerce ailenin yüzü güldü, yuvalar şenlendi
Mehmet Sekmen'le başlayan bu hizmet kervanı elbette ki sadece hamile kadınlara yardımla sınırlı değil. Aynı dönem içerisinde, tam bin 100 yoksul aileye ya da henüz evlenen ama ev kuramayan çiftlere dayalı döşeli evler kuruldu. 
Beyaz eşyasından mobilyasına kadar, bir evde olması gereken ne varsa hepsi Mehmet Sekmen'in talimatıyla büyükşehir belediyesi tarafından karşılanarak, bin 100 aile böylelikle sevindirildi. Belediye bu sosyal hizmet için dört buçuk yılda kasasından yaklaşık 30 milyon lira harcadı. Başkan Sekmen,yeni dönemde bu hizmetlerin katlanarak artacağını, hedeflerinin beş bin genci evlendirmek olduğunu söyledi.

Sanki mağazadaymışsın gibi giyin çık!
Hani bazı hayır kurumları var, insanların bağışladığı giysileri temizleyip ütüleyip ihtiyaç sahiplerinin emrine sunuyor. Hiç kuşku yok ki bu, son derece mü- barek bir hizmet... Dolaysıyla bu işte emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek az kalır. Lakin Erzurum Büyükşehir Belediyesi işte bu anlamlı hizmetin bir tık daha üstüne çıkarak, hiç kullanılmamış olan giysileri kendi teşhir merkezlerinde ihtiyaç sahiple- rine bila bedel yani bedava sunuyor. Kadın erkek ya da çocuk hiç fark etmez kimin hangi giysiye ihtiyacı var oraya gidiyor ve gerekli kıyafetleri, hem de sanki bir mağazadan parasıyla alıyormuş gibi tedarik ediyor. Son dört buçuk yılda bu şekilde tam 37 bin insan ihtiyacını karşılamış.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.