GENEL Haber Girişi : 26 Kasım 2018 09:42

Bu beylerin keyifleri gıcır!

Bu beylerin keyifleri gıcır!
Bugün esnafın ve iş dünyasının yanında olmayacaksanız ne zaman olacaksınız? Ne Ticaret Odası'nın, ne Esnaf Birliği'nin, ne de Ticaret Borsası'nın umurda değil ama... Erzurum iş dünyası patır patır dökülüyor, onlara ne...
Kabul ediyoruz, evet; ülke genelinde bir sıkıntı var, evet; ülke genelinde her sektör ciddi bir sorun yaşıyor. Tamam da hangi şehirde, o şehrin meslek örgütleri kafalarını kuma gömüp mensuplarından bucak bucak kaçıyor? Erzurum'da kendilerini odalarından ibaret mahsenlerine hapseden başkanlarımız, öylesine sus pus oldular ve öylesine kendilerini yaşanan gerçeklere kapattılar ki, üyelerinin hangi halde olduklarına dönüp bakmıyorlar!
Koltukları o kadar sıcak ki kış bile onlara yaz gibi geliyor!
Birilerinden azar işitmemek için gözlerinin önünde eriyip giden ya da patır patır dökülen üyelerini görmeyen oda başkanları, o üyeler sayesinde elde ettikleri koltuklarına sımsıkı sarılıp duruyorlar! Öyle ki, Erzurum'da iflas eden ya da konkordato ilan eden esnaf sayısını dahi bilmekten aciz olan oda başkanları sırf varlıklarını ispat etme adına saçma sapan açıklamalar yapıyorlar!
Batan batana, ama onlar halen oyundalar!
Bu oda ve borsa başkanları her ne kadar gerçekleri örtmeye çalışıyor olsalar da ne yazık ki ülke genelinde olduğu gibi Erzurum'da da çekler senetler havada uçuşuyor. Adeta tefeci gibi çalışan bankalar esnafı nefes alamaz hale getirdi. Buna rağmen o koltukları kimseye kaptırmamak için canları pahasına savaşan oda ve borsa başkanları kıllarını kıpırdatmıyor!
Derya DOĞAN - Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.