GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2017 16:32

Bizim tek davamız vardır, O DA ERZURUM'DUR

Bizim tek davamız vardır, O DA ERZURUM'DUR
Oral ailesinin ikinci kuşaktan temsilcisi olan ve babalarından aldığı bayrağı başarıyla taşıyan genç iş adamı Hakan Oral Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.
Gazetemiz Palandöken'e konuşan işadamı Hakan Oral adaylık sürecini ve borsa başkanlığını kazanması halinde yapacakları ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Oral Et Entegre A.Ş'yi kısa bir süre içinde Türkiye'nin sayılı tesisleri arasına katma başarısını gösteren iş adamı Hakan Oral aynı özveriyi ve başarıyı yapacağı hizmetlerle Erzurum Ticaret Borsası'nda da devam ettirmek istiyor.
Biz memleket sevdalısı bir aileyiz, mayamızda 7'den 70'e Erzurum'a hizmet sevdası ve aşkı var. Biz böyle yetiştirildik ve büyüklerimizden böyle gördük, diyen işadamı Oral, ''Sektörel anlamda borsanın içinde olduğumuz için ve bu durumu memleket meselesi olarak algıladığımız için adaylığımı açıkladım'' dedi.
Üreten borsa, çalışan Erzurum ve kazanan bir Türkiye için ''Bir olmaya, birlik olmaya, birlikte üretmeye, birlikte çalışmaya ve birlikte kazanmaya talibiz.'' Erzurum'un kazanmasının ülkenin kazancı olduğunu belirten Oral, ''bu bakış açısı ile önümüzdeki günlerde yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerine adaylığımı açıklamaktan, Erzurum'a Erzurumlu'ya hizmete talip olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.
Ailem başta olmak üzere şehrin çeşitli sektörlerinden esnaf ve işadamlarının, bürokrasi ve iş dünyasından dostlarımın teşviki ile bu yola girdim. Şehrin önceliği tarım ve hayvancılık olduğu için böyle bir düşüncemiz oldu. Memleket meselesi olarak gördüğüm için şehre hizmete adayım. Allah hayırlısı ile nasip ederse bu göreve  geldiğimde Erzurum için elimden gelen her şeyin en iyisin yapacağım''

ÇALIŞAN BİR BORSA, YANİ AKTİF BİR STK OLACAĞIZ

'Bana ne gibi projeleriniz var' diye soruyorlar. Ben de diyorum ki en büyük projem şehrin dinamiklerini bir araya getirmek, sonrasında da şehirdeki enerji ve sinerjiyi sağlamak. Ticaret Borsası şehrimizdeki en aktif olması gereken STK'lardan birisi. Sonuç itibariyle tabi diğer geçmiş başkanlarda önemli hizmetler etmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır, nasip olursa en iyi hizmet için şehrimizle ilgi birçok planlarımız var. Öncelikle çok aktif bir borsa olmayı yani aktif STK olmayı amaçlıyoruz. En büyük ve öncelikli projemiz şehrimizin bütün dinamiklerini çalıştırarak hep beraber bürokrasimizle, siyasilerimizle, STK'larımızla, derneklerimizle, esnaflarımızla bir sinerji oluşturmak olacak. Biz yıkmaya ya da eleştirmeye değil yapıcı olmaya çalışmaya bu kadim şehre hizmete adayız. Sorunlarımızı masaya yatıran, sorun yaratan değil çözüm üreten bir yaklaşım içerisinde üyelerimizin duygularına tercüman olmayı, Erzurum'un geleceği için borsanın ehemmiyetini ülke gündemine taşımayı ve çalışan bir borsa ortaya çıkarmayı baş hedefimiz olarak belirlemiş durumdayız.
Önemli olan bu sinerjiyi yakalayıp birlikte çalışabilmeyi sağlamak. Bu şehri n marka değeri yükselterek marka şehirler arasına katacağız. Ne yazık ki şehrimiz bayağı göç veren illerden biri. Bu göçü durdurmak için istihdam alanları oluşturmak, sanayileşmek gerekir. Özellikle tarım ve hayvancılık gibi bir donemiz var buna iyi sahip çıkarsak göçü durdurabiliriz. Göç durdukça nüfus artacak, bu kısır döngüden kurtulacağız. Bu mantıkla bakıp inşallah daha güzel şeyler oluşturmaya çalışacağız. Bütün bunları planlarken birlikte başaracağımız bir ekiple yola çıkacağız.
Bölgemiz ve şehrimizdeki hayvancılık, tarım ve bunlara bağlı üretimi sürdürülebilir projelerle atağa kaldırıp, bizden beklenileni vermeyi, kalkınmayı ve kalkındırmayı en kısa süre içerisinde hayata geçirmek niyetindeyiz.
Maksadımız  makam ya da koltuk hevesi asla olmamıştır, olmayacaktır. Hevesimiz ve sevdamız, üreten bir Borsa, çalışan bir Erzurum, kazanan bir Türkiye olmasıdır. Bizim tek davamız vardır, o da Erzurum'dur.
Her daim şehrimiz için atan bu kalbimiz, gerek ticari anlamda gerekse de STK yöneticiliği anlamında atmaya devam edecektir. Liyakat ve eşitlik çerçevesinde, şehir ve bölge ekonomisine yapmayı planladığımız katma değerler ve inovasyon çalışmalarında şehrimizin adından sıkça söz ettirecek, hak ettiği değeri görmesi için yoğun çalışmalar sarf edeceğiz.

MARKALAŞAN ŞEHİRLER 
ARASINA GİRECEĞİZ

Markalaşmaya önem veriyoruz. Markalaşma ile ilgili çok ciddi projelerimiz olacak. Önce şehir markalaşacak, sonra üretim markalaşacak. Şehrimizdeki herhangi bir üretici başka illere mal satıyorsa yani ulusal çapta satışa başlamışsa bu şehrin markası olmuştur. Yani o marka artık mevcut mal sahibine ait olmaktan çıkmış bu şehre mal olmuş bu şehrin markası olmuştur. İşte biz bu noktada hiçbir ayrım yapmadan şehrimize ait tüm markalara birlikte sahip çıkıp birlikte destekleyeceğiz.

BU ŞEHİR HER ŞEYİ 
 HAKEDİYOR

''Bu şehirden bir şey olmaz kelimesini literatürümüzden çıkaracağız'' diye konuşan Hakan Oral, Bu şehirden her şey olur. Bu memleket hepimizin. Biz bu şehri seviyoruz, burada doğduk ölene kadar bu topraklara hizmet edeceğiz. Hiçbir yerde Oral ailesi olarak dikili bir ağacımız yok, maddi ve manevi her şeyimiz Erzurum. Şehrimiz her şeyi hakediyor, önemli olan bunu sağlamak ve bizden sonraki nesillere aktarmak. Kazanırız kazanmayız bu nasip meselesi, başkan olsak da olmasak da Erzurum'umuzla ilgi düşüncelerimiz dün böyle idi, bugünde böyle yarın da böyle olacak. Çünkü biz Erzurum'a sevdalıyız bizim tek davamız var oda Erzurum'' dedi.
Palandöken ailesi olarak genç işadamı Hakan Oral'a samimi ve içten açıklamaları için teşekkür ediyor, kendisine ve tüm adaylara Erzurum Ticaret Borsası seçiminde başarılar diliyoruz

Ramazan KARATAŞ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.