ERZURUM Haber Girişi : 12 Mart 2014 12:57

Biz ölümden çok zulüm görmüş toprakların çocuklarıyız...

Biz ölümden çok zulüm görmüş toprakların çocuklarıyız...

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kars Kapı Şehitliğini ziyaret etti.

Dün akşam saatlerinde Bayburt’tan karayoluyla Erzurum’un Aşkale ilçesine gelen burada ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bugün de sabah saatlerinde Erzurum Valiliğini ziyaret ederek, Vali Ahmet Altıparmak’tan brifing aldı. Bakan Güllüce, Valiliğe girişi sırasında koridora serilen kırmızı halıya ayağı takılınca hafif şekilde sendeledi. Düşme tehlikesi atlatan Bakan Güllüce’ye yanında bulunan Vali Ahmet Altıparmak ve korumaları hemen müdahale etti.
Valilik ziyaretinde açıklamada bulunan Bakan Güllüce, "12 Martta Erzurum’da olmaktan mutluluk duyuyorum. 12 Mart bizim çocukluğumuzda çok daha şenlikli kutlanırdı. Hem neşelenirdik hem de üzülürdük. Kurtuluşu kutladığımız için neşelenirdik ama büyüklerimizden dinlediğimiz dramatik olaylar karşısında üzülürdük. Şairin dediği gibi ’Biz ölümden çok zulüm görmüş toprakların çocuklarıyız.’ Bu topraklar hem ölüm hem de zulmü gördü. Ölenlerimizi ve şehitlerimizi buradan rahmetle anıyorum. Yaşlılarımız çok çilekeş bir hayat yaşadı o işgal yıllarında ve çok zorluklar çektiler. Allah rahmet eylesin makamları nur olsun. Kader bizi ilkokulu okuduğumuz şehre bakan olarak bulundurmayı nasip etti. Bugün Erzurum’da olmaktan çok memnunum. Bugün İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yıl dönümü. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşı’nın bilincinde olan nesiller yetiştirmeyi nasip eylesin" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Altıparmak, Bakan Güllüce’ye bir tabak ve kilim hediye etti.
Bakan Güllüce Valilik ziyaretinin ardından Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Etkinliklerin ardından Kars Kapı Şehitliğine giden Bakan Güllüce, burada şehitliklere karanfil bırakarak dua etti.