SİYASET Haber Girişi : 05 Eylül 2011 20:14

Biz itibarımızı protokoldeki yerimizle ölçmeyiz

Biz itibarımızı protokoldeki yerimizle ölçmeyiz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde basında yer alan protokol sıralaması haberlerine ilişkin olarak ”Biz itibarımızı protokoldeki yerimizle ölçmeyiz. Bizim için önemli olan milletimizin ve gönül coğrafyamızda yaşayan kardeşlerimizin gönüllerindeki yerimizdir.” dedi.

Başkanlık merkez teşkilatı ile bayramlaşmak üzere konferans salonunda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde basında yer alan protokol sıralaması haberlerinde kullanılan postal / sarık karşılaştırmasının nezaketten uzak bir yaklaşım olduğunu belirtti. Halkın gönlündeki protokol listesinin çok daha önemli olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez konuşmasına şöyle devam etti; 

“Biz itibarımızı protokoldeki yerimizle ölçmeyiz, ölçtürtmeyiz. Biz halkımızın gönlünde, halkımızın nezdinde ve gönül coğrafyamızdaki itibarımızın nerede olduğunu daima dikkate almak zorundayız. Bizim için önemli olan milletimizin ve gönül coğrafyamızda yaşayan kardeşlerimizin gönüllerindeki, yüreklerindeki yerimizdir.

Son günlerde basında yer alan haberlere yansıyan sarık / postal mukayesesi, haber üretirken kelime seçme nezaketinden bile uzak oldukça özensiz bir kurgulamadır.”

“Sarığa leke getirmemeliyiz…”

Türkiye’de olduğu gibi dünyanın pek çok bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na gösterilen itibarın üst düzeyde olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Beyaz sarığa zerre kadar bir leke dokundurmamak gibi bir görevimiz var. Milletimizin nezdindeki itibarımızı korumak için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmemiz gerekiyor" dedi.

Şehitlere rahmet diledi…

“Ramazan’da hepimizi can evimizden vuran, hepimizi en çok üzen şehit haberleri oldu" diyen Başkan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şehit olan askerlerimizin hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize de baş sağlığı diliyorum. İnşallah Cenabı Hak milletimizi her türlü tehlikeden muhafaza ederek bütün dünya Müslümanlarıyla birlikte, huzur ve barış içerisinde daha nice bayramlara kavuşmayı bizlere nasip eylesin.”

Somali’den öğrenci getirtilecek…

Konuşmasında Ramazan’da gerçekleştirilen Afrika kampanyasını da değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Başkanlığın Türkiye Diyanet Vakfıyla ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyasının Somali’nin başkenti Mogadişu’da bayramda da devam ettiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dğier yardım kuruluşlarıyla el ele vererek Somali’deki kıtlık için çalıştığını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu;

“Türkiye Diyanet Vakfı diğer yardım kuruluşlarıyla birlikte bölgede bir yardım merkezi kurarak çalışmalar yaptı.  Çalışmalar halen başkent Mogadişu’da ve çevre illerde de devam etmektedir. Kalıcı çözümler için çaba sarf ediyoruz. Vakfımızın Türkiye’de okuttuğu gençler bu yardım çalışmalarında görev aldılar. Bu sayede bütün çadır kentlere ulaşmış olduk”. Ayrıca bayramda Somalili yetimlere ulaşıldığını belirten Başkan Görmez, ülkenin geleceğine yatırım yapmak için Somali’den Türkiye’ye öğrenciler getirileceğini, yanı sıra bölgede okullar açılacağını söyledi.