ERZURUM Haber Girişi : 22 Kasım 2013 10:32

Bir yılda 17 bin kişiye eğitim verildi

Bir yılda 17 bin kişiye eğitim verildi

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’da aile eğitimi, çocuk bakım elemanı ve doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi kurslarının vatandaşlar tarafından en çok ilgi gören kurslar olduğunu söyledi. Halk eğitim merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, 2012 yılında Erzurum’da 17 bin kursiyere eğitim verildiğini ifade ederken bu yıl 3 ay içerisinde 4 bin 141 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ”Geçtiğimiz hafta içerisinde mesleki eğitimle ilgili meslek liselerimizin vermiş olduğu mezunların alanlarıyla ilgili genel bilgilendirme toplantısı yapmıştık. 

Çoğu alanda ilimizin ihtiyacı olan kalifiye elaman yetişmesinde ilimizdeki meslek okullarımız gerekli mezunları veriyor. Bizde istedikleri halk eğitim merkezlerimizin yapmış olduğu çalışmalar ve açılmış olan kurslarımızla alakalı genel bir bilgilendirme yapmak istedik. Geçtiğimiz yılın bitimi olan 30 Ağustos itibariyle 17 bin kursiyere merkez üç ilçemizde eğitim verdik. Genel kurslar başlığı adı altında mesleki, teknik ve okuma yazma kursları olmak üzere üç dalda kurs verildi. Bu yıl içerisinde 4 bin141kursiyere kurs vermek üzere eğitim başlatılmıştır. Bu alanda ilimizin ihtiyacımız olan mesleki kurslarına bütün halk eğitimlerimizde talep edildiği takdirde yerine getiriliyor ve veriliyor. 

İlimizde öne çıkan kurslar arasında aile eğitimi, bilgisayarlı muhasebe, çocuk bakım elemanı, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, katı yakıtlı kalorifer ateşçisi, fotoğraf çekimi, İngilizce dil öğretimi, Arapça müşteri asistanlığı, özellikli ve öncelikli kurslar başta olmak üzere birçok alanda 1 Kasım 2013 tarihine kadar 189 kurs açılmış olup bu kurslarda bin 697 erkek, 2 bin 444 kadın olmak üzere toplam 4 bin141 kursiyer eğitim görmektedir. Ayrıca özel talep üzerine açılması istenilen noter katipliği içinde kurs açma işlemleri tamamlanmış olup, yeterli kursiyer başvurusu da en az 10 kişi başvuru gerçekleştiği takdirde kasım ayı içerisinde bu kursların eğitimine de başlanacaktır.” şeklinde konuştu.