ERZURUM Haber Girişi : 28 Mayıs 2015 08:33

Bir proje daha hayata geçiriliyor

Bir proje daha hayata geçiriliyor
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vaat ettiği projeleri bir bir gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan Fuar Kongre Merkezinin temel atma töreni gerçekleşti.
Erzurum Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan Fuar Kongre Merkezinin temel atma töreni gerçekleşti. 
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, vaat ettiği projeleri bir bir gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'un ve bölgenin önemli bir ihtiyacını daha gidermek için yeni bir yatırımı hayata geçiriyor. Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Kompleksi Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirilerek yapımına başlandı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Erzurum'un ve çevre illerinin sanayi, endüstriyel, tarım, tekstil, otomotiv, gıda, sanat, eğitim, enerji ve yerel ürünlerinin bir alanda görücüye çıkmasını sağlayarak, paydaşlara daha hızlı ulaşmak, üretimi ve istihdamı artırmak üzere Fuar Merkezi; toplum yararına kültürel faaliyetler, iletişim, bilgi ve sanat faaliyetlerini uygun ortamlarda yürütmek üzere Kültür ve Kongre Merkezi; her yaştan vatandaşa sağlıklı bir yaşam sunabilmek için çok amaçlı Spor Merkezi, projelendirilerek temeli atıldı.
Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Toplam 86 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan Kültür, Fuar, Kongre ve Spor Kompleksi'nde; 4 holden oluşacak olan Fuar Merkezi toplam 15 bin 618 metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek. Toplam 900 kişi kapasiteli, büyüklü ve küçüklü 7 adet toplantı salonundan oluşacak olan Kültür Merkezi ise toplam 2 bin 940 metre kare kapalı alandan oluşacak. Bin kişi kapasiteli oditoryum ve 520 kişi kapasiteli restaurantın yer alacağı Kongre Merkezi toplam 4 bin 358 metre kapalı alan olarak inşa edilecek. 8 adet çok amaçlı spor odaları, voleybol ve basketbol sahası ve 3 bin kişilik seyirci kapasiteli Spor Merkezi ise toplam 6 bin 60 metrekare kapalı alandan oluşacak." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.