ASAYİŞ Haber Girişi : 25 Şubat 2009 22:34

Bir Gencin İnancını Geri Kazanması!!

Bir Gencin İnancını Geri Kazanması!!
Bir genç soruyor :

Hocam size bişi sormak istiyorum...
 
Önceden namaz ibadetimi yerine getiriyordum...

Fakat son 1 senedir çevrem(arkadaşlar,okul) nedeniyle bir türlü başlayamadım...

Şu yaşadığımız zamanda insanlara dinini sorduğumuzda Müslümanım diyorlar...

Fakat bugün Allah için ne yaptın dediğimizde ise yanıt hiç bir şey oluyor(70 milyonun yarısından fazlası böyle insanların gözü kararmış)...

Kısaca özetlersek inançsızlık sendromu yaşıyorum...

Hep içimde bi eksiklik duymaktayım...

Bugünden itibaren yavas yavas ibadetlerimi tamamen yerine getirmem gerek...

Yaşım 16 biliyorum biraz geç...

ama zararın neresinden dönülse kardır...

Allah kötü yoldan dönenleri sever sloganı hep aklımdan geçerken inş bunu gerçekleştiririm...

Şimdi işin garip yanı insanlar ''Zaten o kadar günah işledim şunu yaptım cehennemliğim bu saatten sonra uğraşmama gerek yok diyolar'' ....

Hem bu arkadaşlara da belki örnek olup geleceklerini kurtarmalarını sağlayabilirim...

O kadar bildiğim insan var ki bu şekilde düşünen...Nese ben fazla gevelemiyim lafı...

Bu tekrar inancımı kazanmam için pratik hangi yollara baş vurabilirim...

onu sorucaktm????

Hasan Ahmet Evliyaoğlu Cevaben yazdı ki:

Selamun Aleykum,

Senin vesilenle, inancının derdinde olup, onu yaşayamamanın ıstırabını gönüllerinde yaşayan bütün gençleri o büyük iman ve ihlas ve teslimiyetlerine götürecek dertlerinden dolayı tebrik ediyorum ve teşekkür de ediyorum.Allah dilediğine hidayet eder...

Önemli olan dert edinmektir.Derdimiz bizim imanımızdır.İbadetleri olup da amellerine kulluk bilincini katmayanlara birer örnek olmanız dileğimizdir.

Dünya teslimiyeti Allah'a has kılmanın adresidir.Hayat çok kısa ve O'na kulluk bilincine varmak ve buna küçük bedenlerin büyük derdi haline getirmek gerekir. Gençliğimizin düştüğü en büyük ıstırablardan biriside bu senin ıstırabının ifadesidir.

Ne yapmalıyız?

Birincisi; Kendimize ibadetleri bend etmiş, ibadetlerini yapan samimi bir dost, arkadaş edinmek. Bunu Allah için sevebileceğimiz birisinden seçmek gerekir. Dünyada hatamızdan, ahirette kaybetmemizden bizi alıkoyacak birisi olmalı.

İkincisi; Çevremizi imanlı ve ihlaslı ibadetlerini yaşayan bir çevreden kurabilmemiz önem arzediyor.Şeytanların dostlarından melekler çıkmaz.Meleklerle olmak da şeytan olmamıza, şeytanlaşmamıza mesafe koymaktır.

Üçüncüsü de; Dinimizi bize sadece ibadeteri öğrenmek şeklinde, ahirete yönelik hiristiyanlaştırılmış, dünyadan uzak bir din gibi göstermelerden arındırmalıyız.Bu din dünyayı ahirete tercihi, ahireti de dünyaya tercihi yasaklar. Tercih de denge isteyen bir imanı öngörür.

Vicdanların, cüzdanların ve bütün mahlukatın dinidir İslam! Dünyadan uzaklaştırılan İslam dan dünyanın ve bizlerinde, ümmetin de kaybettiğini görüyoruz. Onun için diyorum ki, Dini doğru kaynaklardan okumalıyız ki doğru algılayabilelim.Bize anlatılanın Allahın bizden istediği din olup olmadığı konusunda en ufak bir tereddüt yaşamamalıyız.

Biz Allah'tan razı bir imanla ALlah'ın da inşallah bizden razı olmasını taleple, imanla hareket etmeliyiz.

Bir de dördüncü olarak; Bunları yalınız başaramama ihtimalimizi yok etmek için de bir cemaat veya grup içine girmenizi öneririm. Bu cemaat veya grubun da adı çok önemli değil. Önemli olan ibadetlerimiz yaşamada ve İslam ile hem hal olmamıza yardımcı arkadaşlar edinebilmek. Arkadaşımızın imanı bizi utandırır da, bizim nefsimizle başbaşa kalmamızı da engeller. Böylece yalnızlaşmanın şeytan tuzağına yakınlaşmak olduğunu, imanın en güzelinin Allah için sevilen ve yüzüne bakınca Allah hatırlanan biri olmalıdır.

Beşinci ve son olarak da;(Uzatmak mümkün) model alacağımız bir iman insanı olmalı, onu kendimize örnek kılmalıyız. Muhakkak bir İslam aliminden, hayatını İslama feda etmekten çekinmemiş birinden din öğrenmeliyiz. Onları kendimize model almalıyız. Onların eserlerini ok çok okumalıyız. Cemaat içinde olmak taassuba(bağnazlığa) bizi itmemesi içinde çokca okumalıyız, öğrenmeliyiz.

Okumadan ve öğrenmeden dinleyerek iman elde edilirse de, bu bile; insana günah olarak yeter. Tahkiki(araştırmayı) kuşanan bir iman diliyorum. İbadetlerimizi Allah'a has kılabileceğimiz bir dünyada yaşamak dileğiyle...

[Bu yazılarımızı ve site ve bloglarımda yayınlamam için senden iznin istiyorum.İsim zikretmeden yayınlamak istiyorum]