GENEL Haber Girişi : 21 Ocak 2019 10:06

Bir başkadır Palandöken'de kar kokusu ve dokusu

Bir başkadır Palandöken'de kar kokusu ve dokusu
Uzun pistleri ve kar kalitesinin yanı sıra yakıcı güneşi ile modern tesislerine yerli ve yabancı turist çeken Palandöken Dağı, sömestr tatiliyle birlikte ailelerin akınına uğrarken, çocuklar da bu şenliğe şenlik katmaya devam ediyor.
 Palandöken'in havasındaki kar kokusu ve dokusunun ayrı bir güzelliğinin olduğunu yaşayanlar bilir. Ve bu yüzden de haklı bir tercih nedenidir.    
n Her kış mevsimi Avrupa ve yöre ülkelerden binlerce turist ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, bu yıl da otellerin yüzde doksan beş doluluğa ulaşmasıyla kayak keyfinin yaşanmasındaki önceliğini sürdürüyor. Erzurum'a özellikle kış turizmi için gelen yabancı turistlerin, aynı zamanda kentin tarihi eserlerini görmeleri ve Erzurum'la özelleşen Oltu Taşı ile cağ kebabının da daha çok bilinmesinin önemi de ötelenmemeli.   
n   Kentten ve çevre illerden günü birliğine Palandöken'e çıkan kayak tutkunlarının yanı sıra yabancı turistlerin tercihlerinde önemli yeri olan Erzurum, bu yıl da kardan kâr edecek. Kış Turizmi'nde hedefi yükselten Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kış turizminde Erzurum'un daha iyi yerlere geleceğinin mesajını vermeleri kent için olumlu bir gelişme olarak değerlendirilirken; şehirdeki esnaflar da, gelen yabancı turistlerin sadece dağda değil, kent merkezinde de hem alış veriş yapmaları, hem de eğlenmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyor. 
Etiketler : Palandöken
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.