GÜNDEM Haber Girişi : 25 Mart 2014 10:54

Bilirkişiye bak sen!

Bilirkişiye bak sen!

ANKARA’DAN bir işadamını Erzurum’a getirerek, “Kayak Federasyonu Başkanı Erzurumlu Özer Ayık’ı devireceğiz” diyen işadamları Fuat Kulaçoğlu ile Cafer Nuroğlu, büyük tepki topladı. Özer Ayık için oluşturulan cephede komutan edasıyla boy gösteren bu isimlere kayak camiasının da sert tepki göstermeye hazırlandığı öğrenildi.

BU ARADA Milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun Konaklı’da geçirdiği kayak kazası sonrası hazırladığı‘Özer Ayık’ı suçlayan bilirkişi raporuyla tepki toplayan ve taraflı olduğu anlaşılan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kıyıcı’nın da aynı ekiple hareket etmesi dikkat çekti. Kıyıcı’nın rapora taraflı olduğu için mahkemece reddedilmişti.

Aslı Nemutlu’nun Konaklı’da geçirdiği kayak kazası sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle başlatılan savcılık soruşturması kapsamında bilirkişi olarak tayin edilen ve Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ısuçlu gösteren bir rapor hazırlayan ATATÜRK Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı, bir kez daha etik olmayan bir hareketle gündeme geldi. 

Hazırladığı raporunda “pist güvenli değil” diyerek, bir anda Konaklı’yı Türkiye’nin güvensiz kayak merkezi ilan eden Kıyıcı’nın Aslı Nemutlu’nun yaşamını yitirdiği gün antrenörü olduğu AKUT Kış Sporları Kulübü’nün sporcularına “güvensiz”dediği pistlerde antrenman yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Tepkiler üzerine savcılık yeni bir bilirkişi ataması yaparken, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ise Kayak Federasyonu’nun Nisan ayında yapacağı olağan genel kurulda mevcut yönetimi devirmek için yola çıkan oluşumun yanında yer alması dikkat çekti.

Pazar günü Erzurum’da basın toplantısı düzenleyerek başkan adaylığını açıklayan Ankaralı işadamı  Erol Yarar’ın hemen yanı başında oturan ve Erzurumlu başkanı devirmek için yola çıkan ekibe açık açık destek veren Yrd. Doç. Dr. Kıyıcı’nın bu tavrı “Raporunu art niyetli olarak mı hazırladı?” sorusunu gündeme getirdi. 

Kıyıcı’nın sırf kendi çıkarları için Konaklı’nın itibarını zedelemiş olabileceğini düşünmek bile istemediklerini ifade eden kayakçılar, “Fatih Kıyıcı, bir kez daha etik olmayan davranışta bulunmuştur. İlkini bilirkişi olarak hazırladığı raporunda, Konaklı’yı güvensiz bölge ilan etmiş ama kaza günü kendi kulübünün sporcularına aynı pistlerde antrenman yaptırmıştır. İkincisi ise suçladığı kişilerin karşısında yeralan yönetime destek vermesidir. Zira, kendisi açıkça taraf olmuştur. Özer Ayık ve ekibinin muhalifi konumundadır. Raporunu bugünleri düşünerek mi hazırlamıştır acaba? Yani, kendi ikbali için bir şehri mi yakmıştır? Vicdanen kendisini rahat hissediyor mu?”diye konuştular.

BİR TEPKİ DE KULAÇOĞLU VE NUROĞLU’NA…

Öte yandan Ankaralı işadamını Erzurum’a getirerek, “Erzurumlu Özer Ayık’ı devireceğiz” diyen Erzurumlu işadamları Fuat Kulaçoğlu ile Cafer Nuroğlu da eleştiri oklarına hedef oldular. Erzurumlu bir federasyon başkanını devirmek için Ankaralı bir işadamına açık açık destek veren Kulaçoğlu ve Nuroğlu ikilisine kayak camiasının da sert tepki göstermeye hazırlandığı öğrenildi. Erzurum’daki kayak kulüplerinin yöneticileri, “Sayın Kulaçoğlu ve Nuroğlu’nun Erzurum’da Ankaralı bir işadamının adaylığını açıklattırmasıyla neyi amaçladıklarını bilemiyoruz. Biz, Erzurum kulüpleri olarak, hemşerimiz Özer Ayık’ın sonuna kadar arkasındayız. Kayak camiasının içinden gelmeyen birini destekleyip, kendi hemşerilerini yemeye çalışan Fuat Kulaçoğlu ve Cafer Nuroğlu’nu şiddetle kınıyoruz” dedi. 

KULAÇOĞLU’NA MEDYA PROTESTOSU

Bu arada Erzurumlu işadamı Fuat Kulaçoğlu’nun Ankaralı bir işadamını destekleyip, hemşerisi Özer Ayık’a seçim kaybettirmek için yoğun çaba sarf etmesi Erzurum basının da tepkisini çekti. Kulaçoğlu’nun bu tavrına tepki koyan Erzurumlu gazeteciler, basın toplantısını protesto etti. Toplantıya 3-4 gazeteci dışında kimse katılmazken, başta Kulaçoğlu olmak üzere Özer Ayık’ı kendi evinde vurmak isteyen Erol Yarar ve yol arkadaşları büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Palandöken Haber Merkezi